Denon AVC-X8500H

Borixon

Active member
Bez reklam
Budujesz jakaś konkretna salkę?? 15 kanałowy amplituner do pokoju w bloku byłby nie potrzebny. Jaki masz plan??

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kompletnie nie czuje zakupu takiego ampli... po pierwsze 7.2.6 vs 7.2.4 jakos do mnie nie przemawia wiec te dwie dodatkowe koncowki raczej malo potrzebne, no chyba ze ktos robi dedykowana sale kinowa ponad 50m.

Moim zdaniem mozna taniej a lepiej chocby i dzielonke zrobic.

barburian

New member
Bez reklam
Jeśli budujesz salkę kinową w piwnicy wielkości 40-60m2 dla 20 osób
to ma to sens , natomiast jeśli to do mieszkania w bloku lub salonu w domu
1-rodzinnym, to trochę przerost formy nad treścią jak dla mnie i szkoda kasy.
Wystarczy Denon 4 lub Yamaha 1070 lub 2060 czy 2070

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Napisz jaki układ głośników planujesz. Czy celujesz w instalację Auro 3d a jeśli tak, jak zamierzasz połączyć /pogodzić ja z Dolby Atmos?

moderowano dnia 26.03.2018

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Z wielka checia posluchamy twojej argumentacji "na poziomie wyzszej niz polskie forum".....

Jakiej argumentacji? Odnosnie czego?
Posiadac lepszy sprzet, czy gorszy?
Miec uniwersalny sprzet, zapewniajacy amplifikacje wszystkich kanalow i mozliwosc pogodzenia roznych ukladow glosnikow w prostym/jednoklockowym systemie?
Wyzszosci tzw imersive object audio nad surround 5.1, ktora to co poniektorzy "kupili" dopiero niedawno? Czytam to forum od jakiegos czasu i wiem co, kto pisal. Przekonania i opinie moga ewoluowac z czasem, dlatego biore pod uwage, ze te wyrazane powyzej tez kiedys moga ulec zmianie. Narazie trudno mi w nich znalezc "madrosc" i praktyczna porade.
O reszcie nie ma sensu prawic, bez posiadania szklanej kuli i konfrontowania Waszej wiary w rzekoma wyzszosc ukladu procesor+koncowka mocy, w wydaniu D+M.
Aby byc jednak konstruktywnym obiecuje, ze juz niebawem podziele sie wrazeniami i pomiarami ze starcia Audyssey MultiEQ32XT vs Diraclive

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Z tego co napisał kolega to on się nie pyta czy jest sens kupować ten ampli bo go już kupił a o opinie ewentualnie posiadaczy owego ampli....
Jego pieniążki i jego widzimisię wiec nic nam do tego, może poprostu chce mieć od tak flagowca do systemu 2.0 czy też 5.1... :)
Jego kolumny frontowe to z tego co pamiętam to da dream 12 high-end..
Coś takiego chyba że zmienił, wiec ma co napedzac. . :)

barburian

New member
Bez reklam
Jak jedzie i już kupione to inna inszość, oczywiście jak kolegę stać
to może kupować co chce i jak ma co napędzać tym piecem .

arturjohnny

New member
Na pewno bedzie trzymac poziom mocy jak podepnie 7.1.4 :D piec posluzy z 10 lat. Co bedzie podpiete do niego? Ost np jak zobaczylem, ze aventage 2060 przy wysterowaniu wszystkich koncowke daje 40W to troche mnie to zniesmaczylo. Bedzie moc

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Witaj bubafat,

Otrzymałeś ostrzeżenie na HDforum.

Powód: odnoszenie się do uczestników forum a nie do sprzętu
-------
odnoszenie się do uczestników forum a nie do sprzętu
-------

Ilość punktów karnych: 2

Oryginalna wiadomość:
Denon AVC-X8500H
Cytat:
Konstruktywnosc komentarzy charakterystyczna dla polskiego forum. Ale nie przejmuj się tym.
Napisz jaki układ głośników planujesz. Czy celujesz w instalację Auro 3d a jeśli tak, jak zamierzasz połączyć /pogodzić ja z Dolby Atmos?
Z wyrazami szacunku,
HDforum

Nie wiem, czy ktos sie nie wyspal czy moze administratorek szuka wrogow. Z takim podejsciem zapewne kiedys znajdzie.

Do góry