Denon 1907 problem z bi-amp JBL e90

indi

New member
Hejka wszystkim. Mam taki problem chce podlaczyc JBl e90 poprzez bi-writing ale gdy tak zrobie Denon sie po jakiejs chwili wylancza i miga na czerwono a gdy tylko odlacze dwa kable, gra idelnie. Zaznaczam ze wszystko mam podlaczone idealnie wedlug instrukcji. Slyszalem, ze takie podlaczenie duzo daje wiec prosze was, moi drodzy o pomoc.

darkmajin

Member
Bez reklam
1. bi amping i bi wiring to dwie róznie rzeczy
2. bi wire nic ci nie da ale jezeli masz sie z tym lepiej czuc :)
3. sprawdz połaczenia co sie robi zwarcie najprawdopodobniej...albo pokaz ta instrukcje...

indi

New member
No tak. Nie znam sie az tak na tym ale glównie chodziło mi o podlaczenie 4 koncówek pod dwie kolumny. Gdzieś czytalem że to poprawia dźwięk. Podaje linka do manuala usa.denon.com/AVR-1907-OM-E.pdf na stronie 56 jest podane jak to zronic i gdy wszystko mam juz ustawione to gdy zrobie glosniej denon sie wyłancza i krażek miga na czerwono. Ps dopisz www do linka

darkmajin

Member
Bez reklam
podlaczysz to zobaczysz czy bedzie roznica zawsze najlepiej samemu sprawdzic :)

w operze nie musialem www dopisywac :)

wracajac do sprawy jezeli masz tak podlaczone to nic sie nie powinno dziac ... wyjoles te złote złaczki z kolumn napewno t do + i - do - szczerze to niewiem ale jak przy podglaszaniu sie wylancza to napewno masz zwarcie tylko pytanie czemu :)

Do góry