Witam forumowiczów. Mam dvd DENON 1720 oraz tv PHILIPS 32PW9551. Początkowo miałem problemy z sygnałem po tzw. componencie. Po wielu próbach uzyskałem wreszcie (moim zdaniem) dobrą jakość sygnału. Niestety nie mogę napisać bardzo dobrą, gdyż mankamentem jest to, że gdy obraz gwałtownie przechodzi z jasnego w czarny, to na ekranie utrwalają się kontury poprzedniego obrazu. Jest to jakby efekt „kliszy” (to taka moja robocza nazwa tego zjawiska) i chodzi tu o odwrócenie kontrastu bieli i czerni, a ponadto przez środek ekranu widoczny jest pionowy czarny pas o szer. ok. 7cm. Ten efekt trwa oczywiście ułamki sekund. Być może przesadzam, jednakże ten sam film puszczony przez MANTĘ 015 PRINCE 2 (poprzez SCART), nie daje efektu „kliszy”, a i paska też nie widać. Próbowałem ten efekt zniwelować poprzez funkcję „ustawienia obrazu” w DENONIE. Jak na razie mało skutecznie. W związku z tym mam pytanie, czy jest na forum ktoś kto posiada lub posiadał podobne problemy i mógłby pomóc przyspieszyć mi wyregulowanie sygnału? Za wszelką pomoc – dziękuję. Pozdrawiam.