Dekoder i-can 2810w

MrKarolish

New member
Witam niedawno miałem pytanie jak ustawić 720p na dekoderze.A teraz mam taki problem ustawiłem te 720p i było wszystko ok dopiero po wyłączeniu dekodera z prądu i włączeniu go na drugi dzień pojawiła się cieniutka niebieska kreska z lewej strony telewizora.Da się ją zlikwidować w ustawieniach dekodera ale z powrotem jak się wyłączy i włączy dekoder to będzie to samo.Dzieje się tylko na 720p i podajże także na 1080i na 576i jest ok tylko że jest brzydki obraz.I jeszcze jedno pytanie bo teraz mam na starych kablach wczoraj była pani od multimedii i gadała o światłowodach żeby sobie je zamontować to się zgodziłem i tak czy jest jakaś różnica w jakości w kablach co teraz mam a te co będę miał nowe czyli światłowody?

Ps.Dekoder ten jest z multimedii

tdx

New member
Bez reklam
Nic dla Ciebie się nie zmieni jeśli to typowy przykład uszkodzenia elektroniki dekodera/TV
Sprawdź TV na innych źródłach np PC/PS3 w tych rozdzielczościach co była niebieska kreska żebyś wyeliminował TV jak wszystko jest ok zostaje wymiana dekodera

MrKarolish

New member
Nic dla Ciebie się nie zmieni jeśli to typowy przykład uszkodzenia elektroniki dekodera/TV
Sprawdź TV na innych źródłach np PC/PS3 w tych rozdzielczościach co była niebieska kreska żebyś wyeliminował TV jak wszystko jest ok zostaje wymiana dekodera

Niedawno podłączałem laptopa przez hdmi i nie było żadnych kresek z lewej strony, a dekodera nie wymienię bo on jest multimedii i tylko te dekodery mają.

tdx

New member
Bez reklam
Wymień sztuka za sztukę skoro pojawiają Ci się kreski/artefakty tylko na tym źródle i o ile kabel HDMI jest prawny winowajcą jest dekoder

Do góry