Daewoo DLP-3212

DaroG

New member
Hej
Czy może mi ktoś powiedzieć na temat tego telewizora LCD Daewoo DPL-3212.
Jestem zainteresowany zakupem i nie wiem czy dobrze robie a nie che narazie wydawać zbyt dużej sumy na TV.
Jeżeli już ktos ma to prosze o opinie.
Oto dane techniczne:
Telewizor LCD Daewoo DLP-3212
Standard video: PAL-BG/DK/I, NTSC (AV)
Standard video: SECAM-BG/DK/LL'
MGDI (TM) (Meta Genuine Digital Image)
Filtr grzebieniowy 3D
Blokada rodzicielska
Moc audio: 2 x 8 W
Stereo NICAM / A2
Automatyczne strojenie 99 kanałów
Telegazeta 256 stron (TOP/FLOF)
Menu ekranowe w 18 językach (polski)
Wejścia: DVI-D, 2 x Component, 2 x Euro, S-Video, D-Sub
PIP, POP przez gniazdo DTV/PC/DVI
HDTV ready (1080i, 720p, 480p, 480i)
De Interlace 3D (wyświetlanie obrazu w trybie progresywnym)

Ostatnia edycja:

Dara

New member
Witam widziałem ten lcd w akcji i szczeże go nie polecam grał nieco lepiej tylko od lcd marki OK-line czy coś takiego, widziałem smużenie, kolory też blade a czarny jest taki "brudnawy" lepiej dołożyć jakieś 200zł i kupić coś markowego np. samsung, grundig lub lg, bo jak widomo marka wyznacza jakość i pewne standarty dotyczące produktu dobre i znane firmy nie mogą wypuścić shitu bo to pogorszyło by im opinie. Pamiętaj jedną rzecz np. naj tańszy dajmy na to panasonic będzie lepszy od najtańszego np. daewoo może produkt markowy będzie o 10%- 7% droższy ale to nie ma znaczemia bo jakość będzie o niebo lepsza.
ps. grał na demie z marketu więc nie wiem jak by obraz wyglądał z dvd podłączonym przez dvi.
Ps.2 ile masz zamiar przeznaczyć na zakup TV bo za ok 4200zł możesz mieć taki tv jak Samsung LE32T51B.
ps.3 nie polecam tego tv
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

DaroG

New member
Hej
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz, widze że dosyć dokładnie się przyglądałeś bo to samo zauważyłem ale chciałem się dowiedzieć od ekspertów i w sklepie jak powiedziałem że chce zobaczyć jak działą na naszej telewizji to wmawiali mi że nie jest akurat podłaączony do anteny:mad::mad::mad:.
Co do kasy to chciałem wydać do 4 tyś, ale w tym wypadku chyba lepiej coś więcej dać i kupić LG, ale nie widziałem żeby był przystosowany do HDTV, chyba że się myle.

Dara

New member
Witam jeżeli twój budżet wynosi 4000zł to proponuje takie lcd: Sharp LC26GA5E widziałem go gra po prostu świetnie cena ok 3900zł (w sklepie e-panasonic jest dokładnie za 3995zł), polecam również samsunga LE26M51B nie widziałem go w akcji ale podoba mi się jego desaign (ale przekracza budżet ponad 4200zł), polecam również LG LX2 on gra świetnie oraz jest bogato wyposarzony ma HDMI component oraz cena jest również przystępna ok 3500zł.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
nie wiele wiecej dołozysz do 32" Sharpa P 55 - nowy model / 4995 zł/
znacznie lepsza jakość niz LG.
Sprawdź na własne oczy - czerń jest znacznie lepsza , kąty i wyrazistość obrazu - Pal - również.
A przecież LX 2 nie jest tańsze
tu masz najlepszą cenę

http://www.eeeby.pl/?q=32+lx+2
pozdrawiam

Dara

New member
Tak kiki ma racje ten sharp jest w sumie nie wiele droższy a gra o wiele lepiej niż lg, LG ma troszke "szarawą" czerń, widziałem tego sharpa gra rewelacyjnie a przecież w sklepie gra na zwykłych kablach zazwyczaj ze słabego DVD, nie moge go sobie wyobrazić gdyby było do niego podłączone dvd z hdmi lub componentem to obraz by był wtedy jak kryształ.
Pozdrawiam.

DaroG

New member
dzieki za informacje ale prawie 5 tysiaków to jednak dla mnie teraz za dużo, więc coś jeszcze poszperam za kwote 4000-4200zł.

Do góry