DacMagic 100 jak podłączyć Xperie Z2 ??

Borixon

Active member
Bez reklam
witam, mam taki kabelek do usb host mój telefon ma na pewno funkcje otg lecz nie mogę go sparować z dac'iem ?? ktoś pomoże ??

Borixon

Active member
Bez reklam
taki kabelek

Attachments

• usb-otg-cable-multifunction-mobile-phone-s-k07-black-1.jpg
    usb-otg-cable-multifunction-mobile-phone-s-k07-black-1.jpg
    19,5 KB · Wyś: 112
A niby gdzie ty chcesz znaleźć sterowniki do takiego połączenia?
Telefon to tylko po MHL lub bluetooth, tak wiec musisz zmienić dac-a
na model z plusem i dokupić Cambridge Audio BT100.

Borixon

Active member
Bez reklam
Wcale nie bo na poprzednim androidzie była opcja puszczania na dac sygnału a teraz na 5.1.1 nie ma.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Borixon

Active member
Bez reklam
przydałoby się mi nieraz... fajnie bo Tidal czy Spotify chodzą przy zablokowanym ekranie a na PC nie, znaczy na moim Asus Transformers. w ustawieniach dźwięku na andku 4.4.4 była opcja ''wyłącz korekty'' coś w tym stylu i w opisie było napisane że opcja służy do wyłączenia jakichkolwiek efektów np. po to by podłączyć DAC. gdzieś doczytałem na jakieś angielskiej stronie że na nowym Andku 5 już tego nie ma...... lipa i tyle. jest jakiś program w sklepie google ale za prawie 30 zł , działa i wygląda chyba coś jak 'walkman' więc lipa bo z innych apek np tych w/w nie posłuchasz muzyki.

My czasami razem zakupów nie robimy, Transformersa też mam w domu.
Ja Tidala słucham jednak inaczej, mam player i steruje nim telefonem lub transformersem. Zależy co wpadnie mi w ręce. Z laptopa idę Nad USB Dac2 który jednym kabelkiem połaczony jest z Oppo a rca ze wzmacniaczem,testuje różnicę.

Do góry