Czyżby kres Panasonica?

Status
Zamknięty.

cosby

New member
Nie wiem czy właściwe miejsce ale wczoraj miałem rozmowę z jednym z serwisów i padło hasło że panasonic w dziedzinie plazm właśnie ogłosił upadłość. Czy to prawda czy mam napluć w twarz oszczercy? ;)

PeteShadow

New member
Bez reklam
Hasło już w samym brzmieniu trąci newsem rodem z Faktu. Było już trochę dyskusji na temat kresu technologii plazmowej jako takiej (przeszukaj forum), ale słówko "upadłość" nijak ma się do tematyki tego zagadnienia. Nikt chyba nie wątpi że dni tej technologii w zakresie sprzętu domowego są policzone (podobnie jak LED) i zależne są tak naprawdę tylko od cen i dostępności OLED. Nie wiem jak w innych zastosowaniach, bo tu może być różnie i wcale technologia nie musi być skazana na kompletne wymarcie. Zawsze mogą się znaleźć niszowe zastosowania, w których jeszcze długo plazma będzie się miała dobrze.

cosby

New member
Ale nie o tym rozmawialiśmy. Stwierdził jasno - jak ktoś chce kupić plazmę Panasonica powinien się spieszyć bo właśnie zakończono ich produkcję. Ponoć Sony też ma poważny problem ale nie wiedział nic więcej... Mnie to zaciekawiło bo mam jeszcze jeden zakup w planach i miała to być właśnie ST50. Chciałem tylko usłyszeć coś od innych - gość sprzedający mi tego "niusa rodem z faktu" nie wyglądał na leszcza w branży...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie prawda. Panasonic wprowadza całą nową serię telewizorów.
Jest to wprowadzanie klientów w błąd.

Status
Zamknięty.
Do góry