czym podłączyć kino domowe do tv/n boxa

pagu

New member
Witam.
Posiadam kino domowe, bezprzewodowe Philips`a HTS9800 W/12 i telewizor LCD Philips'a 42PF9731D.
Mam jakim jakim kablem podłączyć kino domowe. jakimś cyfrowym? I czy podłączyć je do n'boxa czy do tv. Chciałbym mieć opcje włączenia dzwięku tylko z tv, ale przeważnie ma grać audio philipsa tz te kilka głośników i subwoofer.

Acha podłączyli mi n'kę i siła sygnału jak i jakość 90% - 92% ... tależ 90cm, konwenter raczej markowy. Montażysta stwierdził, że nie da się poprawić obrazu (co chwile jest jakaś nieostrość na ekranie, na zwykłych kanałach typu tvp). Czy da się to jakoś poprawić???

W instrukcji od N'ki przeczytałem, że najlepiej podłaczyć dzwięk kablem SPDIF bo wtedy bedzie możliwość odbierania dzwięku 5.1 nie wiem jedna czy moje kino domowe ma możliwość podłaczenia pod SPDIF (choć zarówno tv jak i kino są z serii CINEOS i powinny byc pod tym względem kompatybilne). Rozumiem, że dodatkowo musze podłaczyć jeszcze drugi kabel od obrazu? ma znaczenie jakim? i do czego podłączyc? do tv czy do boxa?

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry