Czy w moim przypadku zrezygnować z LCD na rzecz PLAZMY?

NATE

New member
Witam,

Mam pytanie do was, gdyż pojawiły się wątpliwości przy samym końcu mojej przygody z kupnem sprzętu : było już blisko kupienia LCD, jednak nie interesowałem się tematem plazm - teraz zacząłem i pojawiły się wątpliwości. Czytając forum, skłaniałem się do kupna LCD i tv JVC 37g80, myśląc też o 42". Dowiedziałem się jednak wiele ciekawych rzeczy o plazmie z których wynika że w moich warunkach mogła by się lepiej sprawdzić.... podstawową informacją, która mnie do tego skłania jest fakt, że plasma lepiej będzie wyświetlać sygnał SD. Czy to jest racja ? może więc w mojej sytuacji wybrać plazmę? Pomożecie?

Odległości od TV : 2,6 metra, a przeznaczenie to DVD/DiviX - 50% i 50% kablówka (upc).

Czy mam zrezygnować z lcd na rzecz plazmy i czy mogę wybrać wymarzoną 42", bo w takich warunkach LCD to raczej 37"...?

ps. wątek taki umieściłem też w dziale LCD, w którym do tej pory ciągle siedziałem - tutaj umieściłem go by poznać opinie tych, którzy na LCD dział nawet nie zaglądają ;)

Saracen

New member
Ja miałem podobne dylematy i zdecydowałem się na 42" plazmę. Obraz z kablówki jest dobry/bardzo dobry (moim zdaniem lepszy niż z LCD). DivX-y oglądałem na LCD u kumpla i później ten sam film u siebie na plazmie - byłem zadowolony, że wybrałem plazmę.

Ostatecznie mam plazmę Pioniera 42" 4270 i jestem heapy :)

setunia

New member
Bez reklam
Będąc na etapie kupna TV zauważyłem, że z odległości ok 2,5-3m ładnie widać obraz z kabla na plazmach 42" i LCD 32". Dlatego ja wybrałem plazmę (bo większa, a przy HD większy komfort) LCD 37" da sie oglądać dopiero z ponad 3m, ale to mogło się zmienić i najlepiej tę kwestie możesz ocenić akurat w każdym sklepie gdzie są włączone te TV. Poza tym masz szczęście, że to pytanie zadałeś w dziale plazm, bo w LCD zjedliby Cię i posądzili o zupełny brak zdolności rozumowania i podejmowania właściwych decyzji :grin: :grin: :p

Ostatnia edycja:

Mychu

New member
Ja też już wybrałem...42" plazmę.
Konkretnie Samsunga PS 42Q91H ponieważ wygrał 2godzinne porównanie w MM z PC51 i PV70P.

Samsung już do mnie jedzie ;>

Pozdawiam i życzę dobrych wyborów!

NATE

New member
Mychu napisał:
Ja też już wybrałem...42" plazmę.
Konkretnie Samsunga PS 42Q91H ponieważ wygrał 2godzinne porównanie w MM z PC51 i PV70P.

Samsung już do mnie jedzie ;>

Pozdawiam i życzę dobrych wyborów!

też skłaniam się do takiej decyzji - namieszałeś mi w głowie, przez co zacząłem zadawać sobie pytanie, czy nie lepiej wziaść plazmę.... no i w tej chwili biorąc pod uwagę co wyszło z tego zastanawiania wspólnie z użykownikami tego forum - skłaniam się ku plasma screen :)

Ostatnia edycja:
Do góry