Czy to sa odpowiednie warunki do Ambilight?

locke80

New member
Sprawa wyglada nastepujaco: rozwazam kupno modelu 32-37PFL7404H lub wersji 8404 z Ambi. Pytanie brzmi czy na moje warunki ma to sens? TV bedzie stac na stoliku, za ktorym w odleglosci ok 20cm. jest bezowa zasolona. Po bokach TV jest pusta przestrzen w granicach 30cm.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
nie będziesz miał oczekiwanego efektu .
Philips zaleca do dobicia biel.
Ale oczywiście sprawdź na własne oczy - poproś o prezentację w domu i sam się przekonasz czy dla Ciebie będzie hit czy nie .

jery--

New member
Bez reklam
Jeśli jest to jasny beż, 20-30 cm od ściany i trochę wolnego miejsca po bokach to efekt będzie choć nie optymalny.
Wiadomo że biała ściana i 10-15 cm odległości to optimum, ale nie każdy tak ma a i tak większość jest zadowolona z ambilightu.

kapsell

New member
Bez reklam
philips

Mysle za zaslona moze nie byc dobra, powinna byc plaska sciana za tv i najlepiej biala albo baradzo jasna.

jery--

New member
Bez reklam
Parę osób z zasłonami, firankami już się tu wypowiadało i chyba nie było źle. Trzeba poszukać opinii w odpowiednich wątkach.

Waldorff

Member
Nie wiem jak z wygląda sprawa z zasłonami, ale kolor biały nie jest koniecznością, u mnie ściana jest w kolorze toffi ale dość jasnym i jest ok. Co do zasłon to mogą trochę "rozmyć" efekt podejrzewam.

Do góry