Czy to ma sens?

hary111

New member
Witam!
Od dłuższego czasu rozglądam się za zestawem KD. Myślę o zakupie onkyo 607 ewentualnie 577 ale mam cały czas problem z kolumnami. Otóż mam pokój 17 m2 i wszystkie kolumny wydają się za duże żeby nie powiedzieć ogromne do tego pokoju. Nie chcę wydać kasy i później męczyć się za własne pieniądze poza tym żona nie chce słyszeć o dużych kolumnach. Tylko proszę nie piszcie że taniej bedzie zmienic żonę. Pomyslałem sobie o czymś takim skoro istnieje zestaw
JBL SCS 178 to dlaczego nie stwożyc swojego zestawu. I tu cała nadzieja w was drodzy "kinomaniacy" co sadzicie o takim układzie 5,0 narazie: fronty JBL ES 20 2 sztuki dalej centralny JBL EC 25 i satelity JBL E 20 2 sztuki? Czy bedzie to razem ciekawie grało, no i czy jest to dobra droga. Kwota myslę około 2000 zł. Z powodu trudności z zakupem wymienionych ampli mam jeszcze opcje Yamahy RX-V765 lub RX-V565. Te "trudnosci" to narazie kosmicznae ceny amplitunerów. Obserwuje kursy euro i myslę że powinno troszke spadać cenowo więc czekam i wymyslam. I kolejne pytanie który amplituner będzie lepiej grał onkyo czy yamaha? Moje preferencje kino/ muzyka 50/50. Co do muzyki to hard rock, elektroniczna, troszkę koncertów organowych. Pozdrawiam i oczekuje na dobrerady.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
17m2 to nie jest mały pokój :) ale jak muszą być małe głośniki to :
ES30+ES25C i tylne do powieszenia, będzie zaoszczędzone miejsce ES10.

ES30.jpg

ES25C.jpg

ES10.jpg

Amra Lew

New member
Bez reklam
To ja mam pytanie.Taki zestaw jak podał blacninja kosztuje około 2700.Czy zagra to dużo lepiej od infinity beta HSC,na tyle lepiej aby dopłacić te 1000zł?Czy nie lepiej zamiast tych es10 wziąć es20(taka sama cena,chodzi o możliwość skierowania głośników w kierunku słuchacza,ściana za plecami)?

Ostatnia edycja:

krzysztofn

New member
Zastanawiam sie nad takim samym zestawów głosników JBL i do tego jeszcze sub (też mało miejsca).
Tylko chciałem to połączyc z amplitunerem Denon 1910.
I pytanie jak to zagra z ty denonem?
Zalezy mi tez na stereo.
Jakby na przód dać es 30 a na tył es 10?
Co o tym myślicie??

mario1969

New member
do Harrego:
Black podpowiedział Tobie lepszy zestaw do KD i stereo. ES-30 to już nie mały monitor frontowy o pełnym zakresie, może też grać jako tył . ES-10 to dobry monitor na tył choć nawet można z niego korzystać jako front i złożyć zestaw z 5 monitorów ES-10 lecz w takim przypadku należałoby wspomóc niskie zakresy naprawdę dobrym i szybkim subem. ES-10 też można postawić na stendach lub szfkach i skierować do suchacza. Bardzo dobre jest w nich to że BR maja umieszczone na scianie bocznej dlatego nie potrzebuja wcale miejsca za sobą. Krzyztof jak powyżej Es-10 to monitor na tył Es-30 front.

Do góry