Czy ten TV będzie dobry?

manifestus

New member
Witam, w połowie sierpnia chcę napyc nowy telewizor FullHD min. 42 cale.
Jestem zainteresowany Panasonic TH-42PY800P (być może Panasonic TH-50PY800P).
Telewizor ma mi służyć do telewizji "N", do X360 a w przyszości do odtwarzacza blu-ray.
jedyne, czego boję się w plaźmie to wypalanie się obrazu (tj, pozostałości po znaczkach itd) oraz niektórych wypowiedzi, że plazma jest gorsza do grania nić LCD, chociaz nie rozumiem dlaczego, skoro plazma ma lepszy kąt widzenia, duzo szybszy czas reakkcji, obraz jest ostrzejszy. Jednak nigdy tego nie testowałem.

Pomoc w wyborze TV poprosiłem również na innym forum, i w ciągu 2 tygodni dostałem jednąodpowiedź, że LCD jest lepszy do konsol: i dostałem owe propozycje:

Toshiba 40 XF 350
JVC 42 V 80
Toshiba 42 Z 3030
Sharp 42 Xl2

Co o tym myslicie?

Jakoś LCD nie bardzo mnie przekonuje, ale czym tak bardzo obraz przy graniu różni się w Plaźmie od LCD? I czy powinienem zostać przy TH-42PY800P (ewentualnie TH-50PY800P)?I przy okazji, czy ten panasonic jest głośny (tj. wiatraczek)?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
jeśli jesteś juz tak blisko - to skorzystaj ze spłaszczenia cen na Pioneera 5090 . I nic Ci więcej nie potrzeba.
Powidoki mogą powstać przy długim przesiadywaniu na grach. DOdatkowo ostrość i mocny wyraźny obrys jest na lcd.
Uważam że w klasie cenowej wybrałeś najlepsze modele jaki są na rynku.
Jeśli masz wątpliwości poproś o prezentację w domu.

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=24216&page=4

manifestus

New member
kiki napisał:
Powidoki mogą powstać przy długim przesiadywaniu na grach.

Jak długo dziennie trzeba grać, by powstały takie powidoki, oczywiście chodzi mi "o mniej więcej"? Można robić coś takiego, że np. 4 godziny grania, i np. na jakiś czas wyłączyć TV?
Swoją drogą, gdzieś wyczytałem (na tym forum), że jeżeli zadba się o początowy czas, czyli ok pierwszych 300 godzin tj. ustawić tak obraz, by nie było czarnych pasów, nie przesiadywać długo przy grze czy na jednym programie itd, to potem już ryzyko pojawienia się powidokow radykalnie się zmniejsza. Poza tym, jeżeli się pojawią, to nie są na stałe. Czy to prawda?

Do góry