Czy RX-V671 zagra lepiej od VSX-912???

bebza

Member
Witam,

Troszkę dubluję wątek, ale zależy mi na szybkiej poradzie.

Mogę w rozliczeniu przejąć od znajomego Yamahę jak w temacie - wyniesie mnie 1200 PLN.

Sprzęt praktycznie nówka. Czy jest sens zamieniać na nią starego pionka?
Mam czas na podjęcie decyzji do piątku - co o tym sądzicie? Używane 50/50 muzyka i film. Grać będzie z B&W jak w sygnaturze.

Świąteczne Pozdrowienia,
bebza

Lech

New member
Bez reklam
Jeżeli dobrze rozumiem to Twój znajomy chce oddać swoją Yamahę za Twojego Pioniera, a Ty masz do tej zamiany dopłacić 1 200zł!

gatar

Active member
Bez reklam
Witam.
FFooXX5 --> no chyba ten pionek z tematu, VSX-912.
bebza--> jeśli to znajomy to może pożyczyłby na testy do domu i będziesz wiedział czy warto.
Jeśli V671 można nówkę nabyć za 1900 zł, a 920 (921 brak w ofertach) jedna sztuka na all... jest za 1199 zł (raczej drogo) to nie warto.
Pożycz i posłuchaj. Jeśli znajomy nie będzie chciał pozyczyć to, moim zdaniem nie chce sprzedać :)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
mała gapa:). Dla mnie lepiej grała yamaha ale czy warto się zamieniać i dopłacać tyle to raczej nie, wolał bym wtedy celować w wyższy model:)

bebza

Member
Chyba trochę namieszałem...

Pionek mój to oczywiście VSX-D912.

1200 PLN jest mi znajomy winien i w ramach spłaty zaproponował mi tą Yamahę - bez oddawania Pionka z mojej strony :)

Chyba nie bardzo mam jak jej odsłuchać, bo znajomek przyjechał do kraju tylko na święta i piątek wraca zagranicę. Stąd też mój lekki pośpiech. Nie mam możliwości spotkać się z nim do piątku...

gatar

Active member
Bez reklam
Witam.
No to nieco zmienia stan "rzeczy" :)
Jak widzę, Twój pionek nie ma dekoderów audio HD (chyba, że źle widzę :) ).
Jeśli ta Y od znajomego jest w pełni sprawna, prawie "nówka" czyli na gwarancji i Ty planujesz w niedalekiej przyszłości jakieś źródło obrazu/dźwięku HD to może warto.
Wszak masz plazmę HD to "grzechem jest" nie mieć jakiegoś BR i ampa, który sobie z tym poradzi :)
Czy zagra lepiej ? Z wykorzystaniem audio HD tak.

bebza

Member
No na chwile obecną jako BR używam Sony PS3... Tu też przy napędzie mam dylemat czy kupić lepszy BR - czy może zostawić PS3 i zainwestować w lepszy CD?

Lech

New member
Bez reklam
Jeżeli dobrze rozumiem to Twój znajomy chce oddać swoją Yamahę za Twojego Pioniera, a Ty masz do tej zamiany dopłacić 1 200zł!

Napisał bebza ..."Chyba trochę namieszałem...

Pionek mój to oczywiście VSX-D912.

1200 PLN jest mi znajomy winien i w ramach spłaty zaproponował mi tą Yamahę - bez oddawania Pionka z mojej strony :)

Chyba nie bardzo mam jak jej odsłuchać, bo znajomek przyjechał do kraju tylko na święta i piątek wraca zagranicę. Stąd też mój lekki pośpiech. Nie mam możliwości spotkać się z nim do piątku..."

Wydaje mi się, że Twój znajomy po prostu nie ma kasy i dlatego jest ta propozycja!
Bież w ciemno tę Yamahę, która być może Ci się spodoba i ją zostawisz.

Ostatnia edycja:
Do góry