czy moge kupic w niemczech?

mazzybig

New member
który wybrać kineskop ?

Witam - tak jak w temacie czy moge kupic LCD TV w niemczech i bedzie odbieral mi tak jak ten sam model ktory kupilem w POLSCE ? Ktos z Was juz to praktykowal ? Co z menu ? bedzie w jezyku polskim tez ? Chodzi mi konkretnie o LG 32LX2R

lopez

New member
modny temat - tv do oglądania telewizji

To jest nas dwóch. Też się zastanawiam nad taką opcją, tylko dla modelu LE 32R51B.

mazzybig

New member
oj chlopie - zastanow sie dobrze, mam ten model w domu. Po podlaczeniu kablem DVi albo HDMI z kompa - obcina brzegi i nie da sie z tym nic zrobic. Wiec jesli nie masz zamiaru podlaczac kompa to kupuj, a jesli masz to wybierz innego producenta np LG (sprawdzony) ;P

lopez

New member
Dzięki :!: za radę nie wiedziałem o tym. W innym wątku pytałem o radę co do kupna właśnie tego Samsunga czy Panasa, a jeszcze LG muszę rozważyć - tylko jaki model? Mógłbys cos podpowiedzieć? Coś adekwatnego do LE32R51B.

lopez

New member
A tak mimo chodem, to z czego wynika tak duża różnica cenowa pomiędzy nami, a Niemcami? I jak gwarancja jest rozpatrywana?

mazzybig

New member
nie mam pojecia z czego wynika roznica w cenie. a gwarancja ? no normalnie chyba. jezeli jest miedzynarodowa to w Polsce obowiazuje, jezeli nie to wiadomo - zawozisz do Niemiec.

gad7

New member
Pytanie czy rzeczywiscie warto? Ceny u nas zaczynaja byc nizsze niz u niemcow a w hurcie 1 szt. nikt ci nie sprzeda! Ja mieszkam w szczecinie i wiez mi niemcow ci u nas w m/m wiecej niz polakow. Rozmawialem kilkakrotnie z niemcami w m/m i rtv/agd na temat cen to twierdzili iz rzeczywiscie sprzet jest w Polsce tanszy ale brak nowosci, no i jeszcze gwarancja! Generalnie w Shwedt w m/m same dziadostwo jeszcze gorzej niz w Szczecinie! Trzeba jechac do Berlina a to sie juz prawie wcale nie oplaca bo:
1 Dolicz paliwo
2 Stracony czas
3 Jesli jest obnizka
4 I najwazniejsze niektore firmy nie honoruja euro gwarancji choc jestesmy niby w unii!
Poszukaj na necie a najlepiej porozmawiaj z malym lokalnym sprzedawca, o dziwo ja swojego samsunga 32M61 zamowilem za rowne 6 tys. a u niemcow na stronach internetowych 1616 euro plus przesylka do polski jakies 27 do 45 euro a i jeszcze durnia niemca musisz przekonac azeby przeslal ci do domu towar a nie na clo do oclenia bo i z takimi cwokami w kilku sklepach internetowych sie spotkalem, i musialem go przekonywac ze polska nie lezy na kamczatce i ze jestesmy juz dawno w unii.
Najwazniesze jesli mieszkasz blisko granicy to jest taka hurtownia nazywa sie A12CENTER, www.A12CENTER.de ale ceny nieaktualne musisz dzwonic, oczywiscie rozmawiaja po Polsku i co najwazniejsze TARGUJ SIE I NIE ODPUSZCZAJ. Ale pytanie jeszcze raz czy warto klv-v32a10e u nas na allegro srednio 7400 a u nich 1750- 1800 euro no jak potargujesz i jeszcze cos kupisz to moze nizej.

mazzybig

New member
gad7: akurat dla mnie jest to jednak roznica. w MediaMarkt w Sz-nie LG 32LX2R kosztuje az 6999 a w Netonnet.de zaledwie 1200€ wiec 2 tys PLN mniej. Wiem ze mozna taniej kupic na hurtach i nawet na allegro, ale akurat ten model jest tanszy. Zyskuje conajmniej 100 €a to droga nie chodzi. Paliwa nie marnuje bo mam znajomych ktorzy jezdza do niemiec. I nie ma problemu zeby mi przywiezli. Obecnie zamowilem tego LGika i czekam na niego wiec ewentualnie pochwale sie jak juz go dostane. Pzdr

gad7

New member
PROTEST DO TV - PLAZMA LOGA I TRUJKATY

Jak masz gotowke i jestes ze Szczecina to idz do faceta na Wojska Polskiego na przeciwko Kosmosu, jest sklep sony. Pogadaj z nim na temat kupna tel. za gotowka. Przyklad: swego czasu w M/M klv-v32a10e byl za 9999 a u niego nowy z pudelka za 7500, roznica? A z gwarancja dzwon do producenta na forum czasem zdarzaja sie bledy.

nowy66

New member
POMOCY:CANON MVX 300 czy PANASONIC NV-GS75, mam mętlik!!!!!!

Generalnie ceny w PL wg moich obserwacji (na najpopularniejsze modele) sa niższe (w sumie). Natomiast sa modele, które nie wiedzieć czemu w PL są droższe i to znacznie np. Sharp 37" GA6e, czy też przebój w D, Toshiba też 37" ale model 58. Oba w okolicach 2000€. U nas w granicach 9.5K. Oba mają bardzo wysokie notowania - sharp u nas, toshiba na zachód od nas.
pzdr

Do góry