Czy lepiej podłączyć kino przez ampli czy dvd bezpośrednio do TV?

ryjoslaw

New member
Witam!
Mam takie pytanko: czy lepiej podłączyć dvd bezpośrednio z TV za pomocą kabla HDMI, a DVD poprzez Coaxial z ampli, czy lepiej DVD podłączyć do amplitunera (onkyo 605) przez kabel HDMI, a z ampli polecieć również kablem HDMI do TV? Jeśli chodzi o TV to mam LG lcd 37 cali. Co będzie lepszym (praktyczniejszym) rozwiązaniem? Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi.

pejotpe

New member
Bez reklam
Witam!
Mam takie pytanko: czy lepiej podłączyć dvd bezpośrednio z TV za pomocą kabla HDMI, a DVD poprzez Coaxial z ampli, czy lepiej DVD podłączyć do amplitunera (onkyo 605) przez kabel HDMI, a z ampli polecieć również kablem HDMI do TV? Jeśli chodzi o TV to mam LG lcd 37 cali. Co będzie lepszym (praktyczniejszym) rozwiązaniem? Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi.
Jeśli to tylko DVD, to nie ma to większego znaczenia:
- DVD nie zawiera formatów bezstratnych HD dźwięku (te mogą być przesyłane tylko po HDMI)
- przy połączeniu DVD do TV możesz oglądać film także z głośnikami w TV bez angażowania w to switcha HDMI w amplitunerze (obecnie nawet wyłączone ampli z włączonym switchem ciągną ok. 30W).

Także to Twój wybór (w przypadku BD warto łączyć tylko przez HDMI).

freshq

New member
pejotpe - czyli jeśli mam źródło dźwięku nie korzystające z formatów HD audio, to nie ma znaczenia (dla jakości dźwięku) podłączenie bezpośrednie pod telewizor i optycznym do ampli, czy podłączenie HDMI do ampli i dopiero do tv?

niedzwiedz king

New member
Witajcie.Do tej pory korzystałem z projektora TW700 miał on regulacje ostrości obrazu w obiektywie.Teraz zastanawiam sie nad wymianą tego projektora na wyżej wymieniony.I moje pytanie czy warto,oraz gdzie wyżej wymieniony projektor posiada regulacje ostrosci obrazu.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry