Czy da się podłączyć MM4500 do LG BD 550???

puzio22

New member
Witam Szanownych forumowiczów!!!

Zaznaczam, że nie znam się na sprzęcie i potrzebuje Waszej pomocy (w sklepie "nie dla idiotów" nie uzyskałem odpowiedzi, chociaż może nieumiejętnie pytałem:))

Kupiłem właśnie odtwarzacz bluray LG BD 550 - który to odtwarzacz ma do dźwięku 5.1 wyjście coaxial, mam stary (5-letni) zestaw głośników Manty MM4500 (dotychczas używany na "czinczach" do kompa), który ma wyjście audio -nie wiem jak je opisać, ale chyba- DVD/Ac-3 5.1 channel (9-pin DIN) oraz 6xcinch, wrzuciłbym link do instrukcji do tej manty, ale się nie da, zresztą bardzo łatwo instrukcje znaleźć w necie...

Czy jest jakaś szansa, żeby te dwa urządzenia ze sobą połączyć, żeby cieszyć się dźwiękiem sześciokanałowym w czasie oglądania filmów na plazmie??????????

Z góry dziękuje za pomoc

pkomp

New member
jeśli w BD masz wyjście 5.1 to bez problemu - musisz tylko użyć odpowiedniego kabla - z tego co widzę jest też zwykłe 6 gniazd cinch pod które podłączysz bd

puzio22

New member
W pierwszej kolejności, dziękuje za odpowiedź:)

W moim blurayu LG BD 550 ma tylko dwa wyjścia audio: zwykłe audio out na dwa głośniki L i R, a więc dźwięk stereo oraz coaxil out na 5.1
Tym samym, aby podłączyć to z moim surferem, który dysponuje wejściami 6xcinch in i mini DIN (9-pin) in musiałbym zdobyć kabel:
coaxial-----------6cinch,
albo
coaxila----------DIN (9-pin)

Jeśli dobrze rozumuje.....

Czy takie kable w ogóle są dostępne???

puzio22

New member
OK, tak myślałem, że się nie da..... Trzeba będzie kupić amplituner i kolumny do zestawu co skądinąd nie jest takie złe:)
Dziękuje za pomoc, temat do zamknięcia

Do góry