Czujnik Samsung 200 Mpxls w kolejnym Xiaomi Mi 12?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czujnik Samsung 200 Mpxls w kolejnym Xiaomi Mi 12?

Japoński producent optyki Olympus mógłby przyczynić się do powstania kolejnego ponadwymiarowego czujnika opracowanego przez Samsunga.

Według słynnego „wycieku” Digital Chat Station, który szerzy się w japońskiej sieci społecznościowej Weibo, Samsung, Xiaomi i Olympus współpracują w celu opracowania czujnika fotograficznego 200 Mpxls dla następnych smartfonów Xiaomi Mi 12.

Xiaomi Mi 12, 200 Mpxls z fotostronami 1,28 ľm

Plotki o takim czujniku opracowanym przez Samsunga pojawiły się już w mediach na początku roku, a inne plotki widzą, że pojawi się on również w Samsungu Galaxy S22 Ultra zaplanowanym na 2022 r. Jeśli chodzi o czujnik do Mi 12, to miałby być 1,28 ľm, opatrzony logo Olympus i mógłby łączyć do 16 pikseli w jeden, aby uzyskać bardzo wysokiej jakości obrazy 12 Mpxls.

Procesor Xiaomi Mi 12, Snapdragon 895

Xiaomi Mi 12, który prawdopodobnie nie zostanie wydany do 2022 roku, nadal ma działać z nowym, high-endowym układem Snapdragon 895, który również zostanie zaprezentowany dopiero w przyszłym roku.

Źródło: mysmartprice (ilustracja Let's Go Digital ), avcesar

brodacz

Active member
Bez reklam
Trochę za dużo tłumaczą google. Olympus może przygotowywać obiektyw a nie czujnik. I światłosiła obiektywu może wynosić 1,28

Do góry