czas pracy TX-50VT50

Bohenek

New member
Witam,

kupiłem właśnie telewizor TX-50VT50 ze sklepu NEO24. Chciałbym sprawdzić czas pracy mojego telewizora, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok. Jak wejść do menu serwisowego w moim telewizorze, aby sprawdzić okres użytkowania plazmy?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
BOHEN

Pingu

New member
Bohenek jakie miałes zabezpieczenia TV? Czy była folia zabezpieczajaca wyświetlacz lub ramke? Czy na pilocie byla taka folia co zabezpiecza calego pilota i aby go używać należy ją zdjąć? Czy okulary były oba w osobnych pudełkach?

Jak sądzicie da się cofnąć licznik wyświetlania np. przez wymiane jakiejś części?

Pingu

New member
Bohenek możesz opisać jak?

Ja miałem pilot tak zabezpieczony:
IMG_2883.jpg

Ostatnia edycja:

Bohenek

New member
u mnie trzeba bylo przejsc do kolejnego menu, tzn. wcisnac raz "2" i potem znowu "2" i wtedy tak jak w instrukcji.
dzięki

Pingu

New member
Nie wiem o jaki problem chodzi, ale zaprogramowanie płyty, mając sprzęt to żaden problem.

Chodzi o ty, czy po kilku przejściach doszli do wniosku w tej firme, że opłaca się im to czyścić aby użytkownik nie wiedział, że dostał używany.

Pytałem w RTV i dziwne było to, że tak naprawdę mało co wiedzieli o tym TV, ale o możliwości sprawdzenia czasu pracy wiedzieli i sami mi to zaproponowali, pracownik dodał, iż w nowych modelach nie da się już czyścić czasu pracy. Wow

TSA

New member
Jak jest szansa, że w RTV EURO AGD się w to bawili?
Kurde teraz żeście mi gwoździa zadali 3 dni temu kupiłem 50vt50 i nie miał foli na matrycy był w takiej szarej piance sprawdzałem ilość godzin były same zera piloty w filiach śrubki do montażu podstawy bez zarysowań wszystko w woreczkach lakowanych obok klient też kupował st50 i z ciekawości patrzyłem co robią i też nie było foli na matrycy jesteś pewien że powinna być?

Do góry