Cyfrowy polsat - problem z dźwiękiem

Rogero

New member
Witam!
Jestem posiadaczem dekodera echostar DSB-717 cyfrowego polsatu który jest podłączony poprzez kabel euro do samsunga LE37A551. Problem mam z dźwiekiem, w ciągu dnia wszystko jest ok, natomiast wieczorem ok. 21 zaczyna sie problem. Gdy pojawia się jasny ekran lub napisy na ekranie telewizor strasznie brzęczy i muszę wtedy zmniejszyć głośność na tv i zwiekszyć na dekoderze ale nadal nie jest idealnie, trwa to do ok. 10 rano. Co muszę zrobić aby się pozbyć tego problemu?

ernane

New member
problem lezy po stronie tv.
Najlepiej w echostarze ustaw dzwik na maxa i koryguj tylk oza pomoca pilota od tv.
Buczy albo zasilacz albo matryca, odpowiedz znajdziesz w odpowiednim do Twojego TV dziale na forum.
W nocy jest ciszej i bardziej to slyszysz.
Sprawdz w dzien wyciszajac dzwiek i podejdz do tv i posluchaj jak glosno buczy ew/i skad

Piesek Leszek

New member
Witam,
Wiem, ze stary wątek ale wlasnie szukam informacji o tym brzeczeniu i go znalazlem.

Mem ten sam dekoder. Brzeczy na tv LG.
To nie jest wina telewizora!
Kiedy podlaczam sie do telewizora kablem HDMI z komputera to zadnego brzeczenia nie ma.

Nie jest tez to wina kabla. Mam dobry i drogi kabel scart z Techlinka.
Wg mnie jest to wina dekodera.

U mnie brzeczy nawet jak sie do telewizora podepne z dzwiekiem uzywajac wyjsc RCA w dekoderze. Nie ma wtedy na TV zadnego obrazu bo przelaczam sie na wejscie RGB w TV (tam mam mozliwosc podpiecia dzwieku po RCA) i jest tylko sam dzwiek.
Najwyrazniej to slychac jak jest na przyklad przerwa miedzy teledyskami na kanale muzycznym. Nie widze nasilenia brzeczenia nocą :confused:

Ten dekoder jest po prostu kijowy :mrgreen:
Jak mi sie abonament skonczy to go oddaje i wezme jakis inny :twisted:

Ostatnia edycja:
Do góry