Wczoraj kupiłem zestaw CP HD z dekoderem Samsung DSB-H370G. Po długich zmaganiach w końcu złapałem sygnał z Hot Birda (w polu 'Sygnał' pokazuje zielony pasek). Natomiast problem jeśli chodzi o skanowanie kanałów - żadnego mi nie znajduje. Może problem leży w karcie CP - czy trzeba ją aktywować? Wiem, że ostatnio była wymiana kart starych na nowe i trzeba było je aktywować, ale ja dostałem przy zakupie już tą nową. Drugi problem to taki, że nie mogę założyć konta w iCOK - wyskakuje komunikat że podaję błędne dane a na bank są dobre! Proszę o pomoc.
Transpondery: Asiasat 2, Telecom 2D, Arabsat 2A, EuroBird na tym samym ustawieniu anteny co do HotBird- dzieje się to samo, sygnał jest, ale nie może znaleźć żadnych kanałów.
Oczywiście telefonów w CP nikt nie odbiera.
PS. Jeszcze jedna uwaga. Czy w środku konwertera powinno coś latać? Gdy nim lekko potrząsałem to słyszałem, że w środku coś lata. Konwertor Inverto IDLP-40SL.
Transpondery: Asiasat 2, Telecom 2D, Arabsat 2A, EuroBird na tym samym ustawieniu anteny co do HotBird- dzieje się to samo, sygnał jest, ale nie może znaleźć żadnych kanałów.
Oczywiście telefonów w CP nikt nie odbiera.
PS. Jeszcze jedna uwaga. Czy w środku konwertera powinno coś latać? Gdy nim lekko potrząsałem to słyszałem, że w środku coś lata. Konwertor Inverto IDLP-40SL.
Ostatnia edycja: