Cyfrowy Polsat HD

Jedras

New member
Wczoraj kupiłem zestaw CP HD z dekoderem Samsung DSB-H370G. Po długich zmaganiach w końcu złapałem sygnał z Hot Birda (w polu 'Sygnał' pokazuje zielony pasek). Natomiast problem jeśli chodzi o skanowanie kanałów - żadnego mi nie znajduje. Może problem leży w karcie CP - czy trzeba ją aktywować? Wiem, że ostatnio była wymiana kart starych na nowe i trzeba było je aktywować, ale ja dostałem przy zakupie już tą nową. Drugi problem to taki, że nie mogę założyć konta w iCOK - wyskakuje komunikat że podaję błędne dane a na bank są dobre! Proszę o pomoc.

Transpondery: Asiasat 2, Telecom 2D, Arabsat 2A, EuroBird na tym samym ustawieniu anteny co do HotBird- dzieje się to samo, sygnał jest, ale nie może znaleźć żadnych kanałów.
Oczywiście telefonów w CP nikt nie odbiera.

PS. Jeszcze jedna uwaga. Czy w środku konwertera powinno coś latać? Gdy nim lekko potrząsałem to słyszałem, że w środku coś lata. Konwertor Inverto IDLP-40SL.

Ostatnia edycja:

opcio

New member
Też wczoraj kupiłem, miałem taki sam problem. Chciałem wymienić dekoder w punkcie-nie chcieli tego zrobić jeśli nie została aktywowana jeszcze karta:twisted:, jak sie okazało trwa to do 48 godz. (choć w między czasie dzwonił klient,który od 3 dni nie ma aktywacji).
Poszedłem do innego punktu, kupiłem nowy dekoder z nową umową, był już aktywny i działa ok. Ten pierwszy wysyłam z wypowiedzeniem umowy w poniedziałek.
Też nie mogę założyć konta w ICOK...:hmm:

Jedras

New member
No trochę dziwna sprawa. Ja też pojechałem z kartą i dekoderem do punktu, w którym kupiłem. Koleś podłączył dekoder i u niego wszystko działało, kazał mi wrócić do domu, jeszcze raz podłączyć i nie grzebać nic w menu. Przyjechałem, podłączyłem i działa :) Ale teraz się boję włączyć od nowa skanowanie, żeby coś się nie spieprzyło, przeczekam Mistrzostwa i potem się bedę bawił :)

Jeśli chodzi o konto w iCOK, to właśnie przed chwilą się zarejestrowałem.

Do góry