Cyfra+ Spliter Ginie obraz, Czemu??

macieqs

New member
Witam
Najpierw przedstawię moja konfigurację:
Cyfra+ PVR500
Amplituner - HR AVR 360
LCD Samsung
Rzutnik
PS3
Komputer
Spliter - NSpliter PRO 1x2 MKII

Podłaczenie Cyfry PS3 o komputera do ampitunera na wejściach a na wyjściu przez spliter do TV i rzutnika. Oczywiście nigdy nie ogladam jednocześnie.

Problem polega na tym iż ginie mi obraz i dźwięk z Cyfry. W różnych odstępach czasowych od właczenia. Zazwyczaj nigdy nie udało mi się obejrzeć filmu w całości. Czasem obraz i dźwiek powróci ale sa to sytuacje sporadyczne. zazwyczaj jedyna rada to wyłaczenie Cyfry z pradu. Nie pomaga wyłaczenie jej pilotem ani zmiana kanału. Zaznaczę tez ze nie dzieje się tak w wypadku PS3 czy komputera. Czy ktoś z Państwa spotkał się może z podobnym problemem i wie jak temu zaradzić??
Będę wdzięczny za pomoc, bo to jest bardzo uciażliwe co chwile resetowanie tego urzadzenia.
Maciek

macieqs

New member
Dziękuje za podpowiedz.
Interesujacy jest ten kabel HDMI, tylko co nim połaczyć: dekoder ze spliterem, spliter z amplitunerem, spliter z TV, może użyć 2 kabli?
Myślałem tez o wymianie tego dekodera na inny.
Niestety nie wchodzi w rachubę podłaczenie bezpośrednio cyfry z TV. Czasem chce mieć możliwość obejrzenia cyfry przez rzutnik a przy takim połaczeniu by to było nie wykonalne.

Do góry