cyfra+ i n'ka, czyli przygotowanie do wspolnej inwazji?

szamofan

New member
Witam!

temat zakladam z ciekawosci jezeli chodzi o Wasze opinie zwiazane ze zblizajacym polaczeniem sie obu platform...

otoz moja malzowina odebrala dzisiaj telefon z n'ki z oferta przedluzenia umowy:bober: zainteresowany ich wspaniala oferta postanowilem na swoj wlasny koszt oddzwonic jakowoz moje dane widnieja na umowie z niebieska kuleczka podpisanej.

Obecny abonament to 99PLN + 1,99PLN za nVOD TVN, propozycja dostawcy 119PLN + ewentualnie 1,99PLN za w/w nVOD... szczerze powiedziawszy zatkalo mnie lekko, jak oni maja takie podejscie do zatrzymania klienta to ja szczerze powiedziawszy, ale DZIEKUJE BARDZO:banned:

dlatego tez stwierdzilem, ze moze by tak przelaczyc sie na kolegow Borysa, bo maja lepsza oferte sportowa... zadzwonilem, pogadalem, pan bardzo mily, polechtal moje ego, ze jak przejde do nich to dostane 3m-ce w gratisie... mysle se gitez...

po glebszej analizie stwierdzam iz
n'ka za 119PLN
cyfra za 109PLN (99PLN + 10PLN za dekoder z dyskiem 500GB)

to za kilka miesiecy to bedzie jedna wspolna oferta...

teraz pytanie do bardziej ogarnietych forumowiczow... drodzy moi - czy wziasc wyrzucic niebieska kuleczke za okno i przygarnac siersciucha z gasnica? czy moze jeszcze poturlac sie z ta kuleczka?:hmm:

Pixeel

Member
ZDECYDOWANIE:
"Przygarnac siersciucha", posmyrac "kuleczke" - a "małzowina" na pewno będzie zadowolona :)
Uwierz mi.. po takich "emocjach" wystarczy Ci TV naziemna za free :)

krzyh70

New member
Zdecydowanie trzymac się od Cyfry z daleka najdłużej jak się da.
Jak Ci jednak strzeli do łba zmiana to przejdzie ci szybko po bliższym zapoznaniu sie z dekoderami Cyfry. Mój pilot właśni dziś rozłożył się na szafce pod telewizorem po locie przez pokój.

wasylhh

New member
Bez reklam
Ja mialem ten sam dylemat ale noooo ile mozna ogladac powtorki ligi mistrzow??? Zrezygnowalem z Nki a mialem ten sam pakiet co ty 99 zl. Terza mam cyfre i nie wyobrazam sobie miec co innego. Ta fuzja o ktorej wspominasz to pic na wode. Oni niby podpisali umowe ale teraz to idzie do sadu i oni zadecyduja czy taka telewizja powstanie. Szczerze w to watpie bo polsat by sie mogl spakowac. Jesli natomiast do tego dojdzie to szykuj sie na abonament 199 zl. Bierz C+

przemko77

Well-known member
Bez reklam
wasyhll - jak to czytam ...to opadają mi spodnie ! ,kto niby ma iść do sądu ? fuzja enki i cyfry jest faktem - POWSTAŁA NOWA PLATFORMA DHL ,UOKiK wydał zgodę i to jest najważniejsze

Po drugie nikt nie karze nikomu brać ofert abonamentowych ,od przedwczoraj ruszyła nowa usługa Smart HD (rozszerzenie telewizji na kartę SD ) za te same pieniądze i korzystając z tych samych kart można mieć dostęp do znacznie większej ilości programów

wasylhh

New member
Bez reklam
wasyhll - jak to czytam ...to opadają mi spodnie ! ,kto niby ma iść do sądu ? fuzja enki i cyfry jest faktem - POWSTAŁA NOWA PLATFORMA DHL ,UOKiK wydał zgodę i to jest najważniejsze

Po drugie nikt nie karze nikomu brać ofert abonamentowych ,od przedwczoraj ruszyła nowa usługa Smart HD (rozszerzenie telewizji na kartę SD ) za te same pieniądze i korzystając z tych samych kart można mieć dostęp do znacznie większej ilości programów

Zadzwon sobie do Nki czy C+ i uslyszysz to samo co ci napisalem. A twoje opadanie spodni...Moze sproboj na jakims gejowskim forum bo tu kolegow do zaspokojenia raczej nie znajdziesz.

Gie

Member
Bez reklam
Ja mialem ten sam dylemat ale noooo ile mozna ogladac powtorki ligi mistrzow??? Zrezygnowalem z Nki a mialem ten sam pakiet co ty 99 zl. Terza mam cyfre i nie wyobrazam sobie miec co innego. Ta fuzja o ktorej wspominasz to pic na wode. Oni niby podpisali umowe ale teraz to idzie do sadu i oni zadecyduja czy taka telewizja powstanie. Szczerze w to watpie bo polsat by sie mogl spakowac. Jesli natomiast do tego dojdzie to szykuj sie na abonament 199 zl. Bierz C+
Oczywiście za pakiet Start, bo Full będzie kosztował z 500 zł + 500 zl za dekoder ...
Cyfra+ i n muszą się połaczyć inaczej nie przetrwają. Jeszcze muszą sobie "dobrać" kogoś z internetem mobilnym. Wydawało sie że będzie to Orange ale Cyfra+ wybrała chyba Play. CP ma platformę, kanały tematyczne, telefony komórkowe, LTE, produkuje sprzęt do odbioru, telewizję mobilną. To gigant, nikt mu nie zagrozi i raczej UOKiK nie sprzeciwi się polączeniu Cyfry+ i n.
Co do wyboru platformy to nalezy go dokonac na podstawie kanałów jaki nas interesują. Jeśli ktoś lubi polska piłkę to nie ma wyboru. A po połaczeniu obie platformy zaoferują na pewno jakieś atrakcyjne oferty utrzymaniowe. Połaczenie będzie okazją do rozwiązania umowy zarówno z n jak i z Cyfrą +. Pewnie i CP stworzy jakąs rewelacyjną ofertę dla odchodzących z Cyfry+ lub n. Jesień tego roku może byc ciekawa i mogą nastąpić duże zmiany w bazie abonentów platform satelitarnych.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nawet jak zostanie utworzona wspólna platforma to w początkowym okresie oba podmioty dalej będą świadczyć usługi niezależnie ,choćby z powodu różnego systemu kodowania oraz różnych dekoderów

KubaArek

New member
Bez reklam
Nawet jak zostanie utworzona wspólna platforma to w początkowym okresie oba podmioty dalej będą świadczyć usługi niezależnie ,choćby z powodu różnego systemu kodowania oraz różnych dekoderów

dekodery n-ki to żaden problem dla operatora ,wysyła nowe oprogramowanie i tunery rozpoznają karty C+ :)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
bzdury piszesz ,po drugie nie wierzę żeby nowa platforma opłacała licencję za dwa systemy kodowania będą musieli się zdecydować na jeden ,po trzecie wciąż jest oferta pre-paidowa (nnk,tnk,smart hd) ktoś to musi obsługiwać ,nie mówiąc już o nowych pakietach zawierających programy obu nadawców - to wszystko wymaga czasu to nie będzie tak "z dnia na dzień "

KubaArek

New member
Bez reklam
czy ja coś wspomniałem o opłacaniu za dwa systemy kodowania ?
co będzie się lepiej opłacało ,wysłanie abonentom nowych kart kodowych czy nowych dekoderów ?

enforces

New member
w ramach przypomnienia - jak to prawdopodobnie będzie wyglądać po fuzji Nki tudzież z Nką:

23415_600_0.jpg

Monkin

New member
Bez reklam
Mam bardzo mieszane uczucia z powodu tej fuzji. Najpierw się nawet ucieszyłem z tej wiadomości, ale potem przyszła chwila otrzeźwienia. Im mniej operatorów na rynku, tym można bardziej drenować kieszeń klienta, który ma ograniczony wybór oferty. Mam n-kę na kartę i Cyfrę. Zawsze była jakaś alternatywa przy zawieraniu następnej umowy przedłużeniowej. A teraz co? Wiedzą dobrze, że setki tysięcy ludzi w Polsce - przykładowo siedzących po uszy w piłce nożnej - nie postraszy ich przejściem do Solorza i jego platformy. No chyba, że co drugi maniak sportów z talerzem na balkonie lub dachu zacznie bawić się w DX i poszukiwać transmisji na egzotycznych FTA lub zaciągać z neta.

xeo151

New member
Bez reklam
Ciekawi mnie jak będzie wyglądała kwestia nboxów n-ki po połączeniu z C+. Zmiana jedynie oprogramowania i kart, czy może również zwrot dekodera i w zamian jakieś dziadostwo od C+.

Do góry