moim zdaniem cyfra, choć między cyfra a cp nie ma duzej roznicy.
jelsi zrezygnujesz z limitu to pakiet familijny CP za 35zł
co do zasad, i tego dekodera na wynajem, przeciez mozna kupic swoj na wlasnosc.
od 12 października byla promocja dekoder za 1zł i nie był to jakiś shit tylko całkiem fajne dekodery mediasaty.
zaleta cyfrowego polsatu to tvp1,2,polsat i tvn w cyfrze nie masz polsatu 1 (bo polsat 2 jest)
kolejna kwestia na ktora nikt nie patrzy

comiesieczne placenia za abo, w cyfrze mozna zapalcic za caly okres trwania umowy, najnizszy pakiet 216zł, 49zł aktywacja, 1zł antena, 1zł dekoder na własnośc.
w CP, umowa 24 miesiace, oplaty w okienku przy placeniu rachunku;] co wychdozi jakos 25% ceny pakietu

oplata ze 2.5zl a pakiet 9.9zl.
sprzet drogi, teraz w ostatnim tyg ceny sie nieznacznie w dol zmienily ale w szczegoly nie chce sie zaglebiac, przede wszystkim po zakonczeniu umowy musisz uwazac zeby wszystko bylo ok, bo zablokuja karte

po zakonczeniu umowy z dekoderem nie da sie nic zrobic sluzy tylko jako FTA. antena kosztuje 50zł, chcociaz mozesz kupic inna w sklepie np większa (polecam)
najlepiej kupic wlasny dekoder a od platformy wziac sama karte i to najlepiej dekoder "multi" zeby obslugiwal i CP i C+. wiem ze to sa dodatkowe koszta ale.... spojrz po ile chodza te dekodery za 1zł na wlasnosc na allegro
ja wybralem C+ i jestem bardzo zadowolony mimo ze cale zycie nie lubilem cyfry i sklanialem sie zawsze do polsatu, to jednak w cyfrze tańszy i lepszy sprzęt.
a jeśli zależy Twoim znajomym tak bardzo na comiesiecznych opłatach to można za darmo oglądac kanaly nadawane darmowo, tylko nei znajdziesz tam tvp1,2,polsat 1,tvn. Do tego celu wystarczy kupic zestaw tvsat ponizej 200zł w hipermarketach (choć odradzam zakup w tego typu sklepach, a raczej w specjalistycznych sklepach z tvsat), ale generalnei 200zł nawet w normalnym sklepie wystarczy.
tvp1 2 tvn i polsat mozna na tv naziemnej ogladac choc tu zalezy gdzie oni mieszkaja
pozdrawiam