Co z czym się to...słucha ? Jamo Sw 7000-A

Adams83

New member
Witam wszystkich :)
Jestem tu nowy :))
Zakupiłem na portalu alledrogo sub JAMO SW 7000-A...Pierwsze moje pytanie jak podłączyć to coś z amplitunerem Ymaha RX-V459 ? Na tylnym panelu subwoofera mam takie wejścia - Left Mono LFE i RIGHT IN oraz analogicznie wyjścia OUT Left i right. Domyślam się, że w tym przypadku LFE jest chyba trafną opcją ?
Zestaw 5.0 składa się z głośników Rubicon rp26, skład ma już dobre lat 12 i do momentu remontu oraz "poprawy" mojego salonu przez moja ukochaną drugą połowę nie czułem potrzeby zmian. Lecz brak mebli i kilka innych dziwnych rozwiązań pogubił całkiem bass. Więc pytanie drugie i najważniejsze ! Co ja kupiłem ? Ten model nie jest opisany w zasadzie nigdzie na necie. Cena i tylko cena przemówiła za wyborem tego czegoś. Oczywiście z przymusu posiadam sprzęt budżetowy i takie też mam oczekiwania lecz brak opisu tego sprzętu daje do myślenia...
Więc pytam do bardziej doświadczonych osób lub mających styczność z tym sprzętem, czy to coś GRA jakoś ?
pozdrawiam :) :hmm:

Ostatnia edycja:

drosophilia

Active member
Bez reklam
kupujesz przewod RCA-RCA, ew 2 x RCA - RCA (RCA=Chinch ((CZincz)) i podlaczas w subie pod "IN", a w ampku pod Sub OUT (ew. LFE OUT).
Jak Jamo jest w pelni sprawne i nie miales wczesniej suba w domu, to bedziesz na pewno zadowolony (no chyba, ze pokoj ma ze 30m2, to juz nie bedzie tak dobrze ;-))

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Przewód Rca-Rca do suba i z amp wyjście powinno być opisane sub wpinasz jeden koniec przewodu a drugi dajesz pod wej do suba na Lfe.
Hz ustawiasz na max a vokume gdzieś godz 10-11, w ustawieniach avr ustawiasz frontowe kolumny jako duże resztę jako małe a częstotliwość odcięcia na 80Hz a suba na 120hz. Powinno jakoś to grać ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

drosophilia

Active member
Bez reklam
jak juz bedsziesz ustawial "wielkosc" kolumn w ampku, to ustaw wszystkie na small (male). Wowczas cale niskie pasmo dzwieku (bas) bedziesz przekazywane do suba :)

Adams83

New member
Dziękuje za słowa wsparcia i zrozumienia :)
Pewnie jutro lub w czwartek przyleci kurier na miotle, wtedy też będę pracował nad sugerowanym ustawieniem. Pokój 20m2 choć już teraz moja ukochana druga połowa planuje burzenie ściany i powiększeniem o kolejne 15m2 - co będzie uzasadnieniem i argumentem dla niej do zmiany Sub-a na lepszy i droższy model :)
A czy ktoś mimo wszystko miał styczność z takim modelem ? :)

Adams83

New member
Witam ponownie :)
Więc SUB dojechał i dla osób zainteresowanych i nie tylko sprzęt gra i powiem szczerze, że naprawdę zadowalająco. Dla Kowalskiego jak znalazł.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Do góry