Co wybrać?

bitchplease

New member
Sprawa ma się tak - mniej więcej w czerwcu/lipcu poczynię zakup monitora do komputera. Będzie to Mac Mini (przejściówka) mini display port(jakość HD) na hdmi i jeszcze do lipca bd używał na VGA, ale to już mniej ważne. Kryteria wyboru:

Minimum 23, lub 24 cale - zakochałem się w iMacowych matrycach (wielkości)
MUSI wspierać HDCP, ponieważ na tym opiera się minidisplay port.
Oczywiście Full HD i żeby był porty VGA i HDMI
No i żeby ładny był :)
Musi być kompatybilny z Makiem oczywiście :)
Przedział cenowy : no maksymalnie taki jak przedstawiony w linku, 1000-1400 zł, ale jeśli będzie coś warte wyłożenia stówki(max!) to oczywiście się zgodzę :)
Tuner TV nie jest czymś, od czego uzależnię zakup, ale bardzo bym chciał żeby był w monitorze:)

Znalazłem coś takiego, żeby było wiadomo jak dla mnie wygląda ładny :)
Mam też Bravię KDL-40w4500(coś takiego) i jej wygląd też mi odpowiada, ale bardzo lubię wygląd tego:

alle gro.pl/item616150234_monitor_samsung_t240hd_24_z_tunerem_tv.html
(usuń spację)

Pozdrawiam :)

yaneq

New member
Bez reklam
jeśli chodzi o monitory obiektywnie polecam LG.
mają naprawdę niezłe matryce. w średniej klasie cenowej monitora polecam zdecydowanie LG. w twoich warunkach już szczególnie. osobiście kupowałem ponad rok temu monitor do grafiki. na eizo mnie stać nie było więc postawiłem ja jeden model LG. może to się wydać śmieszne, ale był polecany na forach dla osób które pracują na programach graficznych. kupiłem i nie żałuję. obraz żyleta, kąty trochę słabsze, ale do dnia dzisiejszego nie wyskoczył nawet jeden subpixel. jestem 100% usttysfakcjonowany, więc ty pewnie też będziesz. poszukaj dobrze jaki model ci podejdzie.

Do góry