Co wybrać?

matiegos

New member
Cześć. Uzbierałem jakieś 1200zł i chciałbym polepszyć jakość dźwięku, tylko nie wiem co wybrać. Aktualnie posiadam słuchawki Shure srh440 i komputer z integrą. Muzyka jakiej słucham to głównie muzyka poważna i jazz. W co według was powinienem zainwestować? Nie ma dla mnie znaczenia czy będę słuchał muzyki na słuchawkach czy na głośnikach. Muzyki będę słuchał z komputera.
Pozdrawiam

eddielublin

New member
Polecam wzmacniacz słuchawkowy Feliks Audio Espressivo-E (Feliks Audio). Trochę kasy ci zostanie więc możesz zacząć zbierać na nowe wysokoomowe słuchawki.
to dobra propozycja - sam posiadam, ale w przypadku komputera z zintegrowana kartą zdecydowanie trzeba wpiąć jeszcze dac-a.
Najłatwiej spakować kompa i słuchawki do torby i przejść się po salonach.

matiegos

New member
Do salonów mam trochę daleko, bo najbliższy chyba w Warszawie jakieś 200km ode mnie. Jeżeli kupiłbym ten wzmacniacz to czego do niego mogę szukać? W sensie jakiego DACa? Nie wiem w ogóle w jakiej cenie ten wzmacniacz? Nie mogę znaleźć ceny. Chciałbym się nie zamykać, że tak powiem na przyszłość, tylko teraz coś kupić i potem coś do tego dokupować.

Ten wzmacniacz to ręczna robota, dzwonisz do pana Henryka i zamawiasz.
Przy okazji uzgadniasz kolor boków i gałek sterujących. Jak nie zamierzasz zmieniać słuchawek to mówisz panu Henrykowi by zrobił ci wyjście słuchawkowe niskoomowe. Koszt tego wzmacniacza to 1 tys., jeśli chodzi o dac-a to wybór jest ogromny, wszystko zależy od kasy.

matiegos

New member
Słuchawki zmienię na 100%, może jeszcze nie teraz, ale w przyszłości. Kupię sobie chyba tego wzmaka, a do DACa poczekam jeszcze. Nie wiesz jakie są ceny pozostałych jego wzmacniaczy?

eddielublin

New member
Zostaje koledze 200 pln na jakiś dac-a.
Zgodzisz się chyba ,że jak kolega kupi taki zestaw to banan murowany.
zdecydowanie tak

Do salonów mam trochę daleko, bo najbliższy chyba w Warszawie jakieś 200km ode mnie. Jeżeli kupiłbym ten wzmacniacz to czego do niego mogę szukać? W sensie jakiego DACa? Nie wiem w ogóle w jakiej cenie ten wzmacniacz? Nie mogę znaleźć ceny. Chciałbym się nie zamykać, że tak powiem na przyszłość, tylko teraz coś kupić i potem coś do tego dokupować.
ten wzmacniacz to będzie doskonała baza do rozwoju systemy słuchawkowego (trzeba za niego zapłacić z 1000 - nowy). Niedawno był do kupienia na giełdzie: Feliks Audio Espressivo + kilka lamp ( bugle boy, philips, JJ)

Jakiego daca do tego? - tu nie pomogę niestety, nie gram z plików z komputera, nie orientuje się w temacie

Nie mam pojęcia, zadzwonisz to się dowiesz. Ceny są elastyczne ze względu na ręczną robotę. Są ludzie którzy się znają na sprzęcie i jak składają zamówienie na złożenie wzmacniacza lampowego to mówią jakie chcą mieć elementy: lampy,kondensatory,zasilacz itp.
Ja jedynie mogę pobawić wymianą lamp sterujących .
Mam już chyba 4 komplety różnych lampek, jak będziesz miał już wzmacniacz i kupisz jakieś lampki to możemy się powymieniać na próbę.
Ja po testuje twoje a ty moje, znajdziesz swoje brzmienie to sobie kupisz na stałe. Z rodzaju muzyki jaki słuchasz to już nawet wiem co cię zadowoli,będą to siemensy ECC88CC Ei (normalna cena).

Do góry