Co wybrać: Pioneer VSX 917 czy VSX 1017?

zefiro

New member
Jako że jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich serdecznie.
Jestem w trakcie kompletowania systemu kina domowego. Zdecydowałem się na amplituner firmy Pioneer, do kompletu z DVD DV400, które kupiłem już jakiś czas temu. W zasadzie waham się między tymi dwoma modelami - 917 i 1017. Z jednej strony kusi certyfikat THX w 1017 sugerujący wysoką jakość dźwięku (ważne kryterium dla mnie). Z drugiej strony, marzy mi się za 3-4 miesiące kupno 42" plazmy Pioneer'a (Kuro), która do tanich nie należy i oszczędność ok. 1000 PLN przy kupnie amplitunera jakoś to marzenie bardziej przybliża ;). Stąd moje pytanie o jakość dźwięku w modelu 917. Czy brzmieniowo "mocno" słychać różnice 1000PLN?;) Na razie nie bardzo mam możliwość odsłuchania tych modeli na żywo, dlatego Wasze opinie będą dla mnie bardzo pomocne. Acha, w zestawie 5.1 grać będą głośniki Onkyo (tylne są dipolowe).

Pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie pamietam jak gra 917 - bo dawno jej nie słuchałem Ale wiem jak gra 1017

Sporo ich sparowaliśmy z kolumnami Jamo . I do tej pory otrzymujemy radosne opinie i podziękowania. Resztę musisz wysłuchać sam.
Oczywiście wyposażenie ma ogromne znacznie bo nie kupujesz tego na rok , a techologia tanieje pozwalając rozbudować Twój system.

ArtS007

New member
Bez reklam
917 i 1017 prezentują wyrównany poziom, ale jeśli różnica w cenie nie razi, warto wziąć wyższy model.

ArtS :)

zefiro

New member
Dzięki za odpowiedzi. Przyznam szczerze, że od początku moim faworytem jest 1017. Najwyżej zakup tv się nieco opóźni. A tak przy okazji (odbiegając od tematu), jak myślicie, kiedy najkorzystniej kupować tv? Wg. Ceneo.pl i innych skąpców;), model PDP 4280 XA kosztuje w tej chwili ok 7000 PLN. Dużo jeszcze może stanieć przed wprowadzeniem plazm 9G przez Pioneer'a?

ArtS007

New member
Bez reklam
Każdy chciałby to wiedzieć. Ale Pioneer ma z czego spuszczać, sądząc po spadkach cen, które miały być tak niewzruszone, jak Wanda, co Niemca nie chciała. Nota bene, dzisiejsze Wandy już takie głupie nie są. :)

ArtS :)

Do góry