co wybrać es6800 es6570 es6100

musiek85

New member
Stoję przed wyborem TV i mam spory problem.
Nie ukrywam, że to mój pierwszy TV od 5 lat jakiego będę używał (na studiach nie był mi potrzebny)
Biorę 40 cali od Samsunga tylko zastanawiam się nad wyborem dwóch zbliżonych do siebie modeli (w sumie nie wiem czym się różnią) i jednego nieco słabszego:

UE40ES6800 za 2999zł
UE40ES6570 za 2999zł
UE40ES6100 za 2499zł

Do Tv nie będzie raczej w najbliższym czasie wpinana żadna telewizja służy raczej do oglądania filmów z lapka/USB/neta, musi mieć normalną przeglądarkę do internetu i wbudowane WIFI, 3D może być ale niekoniecznie podobnie jak ten moduł na cyfrowa TV od N lub Cyfry+ (obsługa za pomocą jednego pilota - chyba o to chodzi)

A teraz odp na std pytania:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3,5x4m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? raczej lezymy telewizor w odleglości ok 3m i jakieś 50-70cm ponad linią oczu
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? maksymalnie 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej lezymy telewizor w odleglości ok 3m i jakieś 50-70cm ponad linią oczu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Nie ma znaczenia. Może stać a mogę i kupić "wieszak".
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okno z boku po prawej stronie
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie posiadam.... :]
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wbudowane WIFI i przeglądarke, Full HD
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? raczej nie
10 .Jakie urządzenia? laptopy po HDMI
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? około 90min weekendy więcej
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie ma to znaczenia chodzi o wysoką jakość obrazu , którą bardzo sobie cenię
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? telewizja, filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? bardzo dużo
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 5% może w przyszłości
16. Preferencje co do marki? Chyba samsung
17. Preferencje co do wielkości? 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? -
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D? może mieć ale nie musi

Do góry