Co wybrać - 50cali

roburtek

New member
Witam serdecznie,
Po wielu godzinach spędzonych w internecie i na forum dalej sie zastanawiam i nie wiem co wybrać.
Wstępnie wytypowałem sobie Panasonica TX-P50ST50E ale...

Poniżej moje wymagania:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,5-4,0m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost oraz bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać, około 1m nad ziemią
6.Jak słońce świeci w pokoju? pokój nasłoneczniony raczej, telewizor w rogu, okno z prawej strony telewizora na ścianie zachodniej i pólnocnej, brak okna na przeciwko telewizora
7.Jaki masz obecnie telewizor? jest 21 cali samsung crt
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? Wifi, USB, Hdmi, DVB-C itp
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfra plus z kanałami HD
10.Jakie urządzenia? laptop, komórka, pendrive, dysk przenośny 2.5 cala
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4h w tygodniu, ok 8-12h w weekend
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? wszystko
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak - youtube, ipla ,tvn player oraz filmy z dysku przenośnego, dobrze by było mieć otwarta przeglądarkę
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? narazie nie
16.Preferencje co do marki? bez znaczenia
17.Preferencje co do wielkości? min 47 max 55 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? złe odwzorowanie kolorów, brak płynności ruchu, smużenie, zbyt jaskrawy obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? w tygodniu wieczorami/noc, w weekend różnie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? max. 4000 -4200 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? obojętne

Krzysiek1024

New member
55 cali kojarzy mi się teraz z promocją LG, w której są dostępne najnowsze 55 calowe telewizory z linii LM, np 960V czy 860. Promocja zakłada jako bonus do zakupu dają GL Swift Vu, albo LG L5. Po zakupie wystarczy zarejestrować się na ich stronie. Może Cię to zainteresować.

Do góry