Po przeczytaniu postów dotyczących karty USB WiFi do telewizorów Samsung serii B i C postanowiłem kupić karte Edimax EW-7718UN (EW7718UN9BCB00526) i okazało się, że karta działa wyśmienicie z moim Samsungiem UE32C6700. Co ciekawe wykrywana jest jako Samsung WiFi Adapter ?! Kupiłem ją na alledrogo za 49zł a nóż się uda... i udało się 160zł w kieszeni . Przetestowałem ją też w sklepie z UE40C6000, UE40C7000, UE55C6500 działa z każdym z wymienionych.
Info może sie przyda komuś kto będzie chciał trochę zaoszczędzić na zakupie karty wifi. (na alledrogo za 98zł)
Testowałem filmy z bitratem do 10Mbps i działały ok no oprócz filmów z DTS, choć te same z USB szły bez problemu nawet z bitrate 20Mbps, Zdjęcia i muzyka ok, Internet działał idealnie.
Dla info, sieć spięta routerem Netgear WDNR3700 z DD-WRT.
Info może sie przyda komuś kto będzie chciał trochę zaoszczędzić na zakupie karty wifi. (na alledrogo za 98zł)
Testowałem filmy z bitratem do 10Mbps i działały ok no oprócz filmów z DTS, choć te same z USB szły bez problemu nawet z bitrate 20Mbps, Zdjęcia i muzyka ok, Internet działał idealnie.
Dla info, sieć spięta routerem Netgear WDNR3700 z DD-WRT.