Co sugerujecie do 5-6 tyś ???

garibaldi

Member
Witam.
Potrzebuje wskazania co do kupna 2 kolumn do kwoty 5-6 tyś. Będą współpracować z Denonem 3312 głównie do słuchania muzyki 80% - reszta to TV kino domowe.
Jestem zwolennikiem miękkiego głębokiego basu przy małych natężeniach dźwięku i to jest dla mnie kryterium wyboru (bez subwoofera).
Jak na razie słyszałem coś o MA RX8 ale nie znam tych głośników. Raz usłyszałem że Klipschy miażdżą basem. Ale co innego jak się głośno słucha a co innego jak cicho. Więc Co polecacie ?

don111

Banned
a co z resztą kolumn ? dziwne że zdecydowałeś się na amplituner przy takich proporcjach muzyka/kino
trzeba było kupić wzmacniacz a amplituner dokupić później, wraz z resztą kolumn
jeśli chcesz cicho słuchać z głębokim basem to najlepszym rozwiązaniem jest dobry subwoofer, niekoniecznie jak najmocniejsze kolumny
w takim połączeniu możesz zaoszczędzić na kolumnach, czyli zamiast największego, najdroższego modelu z danej serii kupić mniejszy - czyli np zamiast RX8 kupić RX6 lub RX2
odnośnie suba - warto wziąć coś z marek Rel lub Velodyne

garibaldi

Member
Hej
Głośniki będą w pomieszczeniu o powierzchni ok 25 m2 jednak ze względu na budowę pokoju będą stały z dwóch stron TV i wzmacniacza w odległości ok 3 m od siebie, i ok 3m od słuchacza siedzącego kanapie. Lekko za kanapą już są powieszone tyły. Żona lubi słuchać chillout, ja instrumentalną, filmową, elektroniczną (M. Oldfield itd). Chodzi o jakość dźwięku i miękki bas przy niezbyt głośnej muzyce. Instalacja zrobiona jest pod Bi-Amping już.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
RX8 całkiem kulturalne, Tannoy Revolution Signature DC6T przyjemny niski basik, JBL Studio 580 więcej pazura i ekstrawagancki wygląd :)

Do góry