Co oznaczają symbole przy Sony Bravia?

kkasia79

New member
Witam,
jestem na etapie kupna telewizora lcd sony bravia.
Zastanawiam się nad:
Sony Bravia 32 cale KDL-32V4230
Sony Bravia 26 cali KDL-26L4000

Moje pytanie:
Co oznaczają:
KDL
V4230
L4000

Czy wyżej wymienione tv są dobre czy polecilibyście coś innego? W sumie to bardziej interesuje mnie 26 cali albo coś pośredniego miedzy 26 a 32. Na pewno nie większy od 32.
Prosze o informację.
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Henryk55

New member
Witaj
Pośredniego rozmiaru między 26'' a 32'' raczej w ofercie Sony nie znajdziesz. Ja wybrałbym większy.
U tego producenta im dalsza literka w alfabecie przy oznaczeniu TV, to generalnie reprezentuje on serię bardziej zaawansowaną technologicznie.
Więc z tych które wytypowałaś: V4230

Ares78

New member
Seba_Fan napisał:
S, L, V, W to wersje im wyzsza tym lepsza, poczytaj juz bylo o tym
Dokładnie przy czym uprzedzając pytanie V4000 i powiedzmy V4230 to ten sam model tylko różne wersje kolorystyczne. Z tych dwóch wymienionych brałbym V4230, większy i lepsze parametry, aczkolwiek jeśli 32 cale to próbowałbym kupić w4000 tylko jednak trochę inna półka cenowa

kkasia79

New member
dziękuję bardzo za informacje.
Powiem tak, kompletnie się na tym nie znam, a chciałabym telewizor do 2 tys zł. Co moglibyście polecić?:)

drosophilia

Active member
Bez reklam
do 2 tys zl, to zakup plazme Panasonica, rozmiar 37" (dziewczyny lubia ponoc , ze im wieksze tym... lepsze- bez obrazy) i bedzie git!

mr.magoo

New member
Witam
Popatrzyłem trochę na necie i z tych modeli co wybrałaś to byłbym za KDL-32V4230 choć jak zauważyłem to dużo bardziej wolałbym KDL-32V4500 choć cena powyżej 2 tyś. ale nieznacznie bo około 2,3 tyś. (w porównywarce internetowej). Co do W4000 to jednak inna półka cenowa.
Ważne jest żebyś też pochodziła i sprawdziła co jak gra tak na swoje oko, że tak powiem. Ja na przykład nie lubię zbytnio obrazu z Plazmy i wole LCD, bez urazy drosophilia, poprostu bardziej przypad mi do gustu.
A tak naprawdę to wybrałbym coś powyżej 40" ale może potrzebne Ci jest TV do kuchni czy coś w tym stylu.

Sych

New member
drosophilia napisał:
do 2 tys zl, to zakup plazme Panasonica, rozmiar 37" (dziewczyny lubia ponoc , ze im wieksze tym... lepsze- bez obrazy) i bedzie git!

Ktoś tu ma kompleksy i musi telewizorkiem nadrabiać;) haha.. Żarcik. Jak kolega wyżej jakoś w plazm nie lubię i nie mam kompleksów:D Zastanów się nad dołożeniem paru groszy i kupnem czegoś lepszego... W4000 jest bardzo ok, reszty nie znam.

Ares78

New member
No tak, Sych, ale niestety mocno nadszarpuje budżet który został określony, jeśli chodzi o oglądanie na własne oczy- mam cichą nadzieje, że nikt bez wizyty w salonie nie wybiera telewizora... W kwestii kolorów seria V i W ma bardzo naturalne kolory jednym to odpowiada, innym nie bardzo...

kkasia79

New member
dziękuję za wszelakie info:)
Szukam do 2 tys zł bo mam ograniczony budżet. A 32 cale bo nie mam dużego mieszkania, pokój dzienny nie jest wielki i wydaje mi sie że nie ma sensu do takiego pomieszczenia kupować większego telewizora.

Zastanawiam się nad KDL 32L4000. W rodzinie taki mają i są bardzo zadowoleni.

Jeśli można, prosiłabym o wszelakie za i przeciw tego modelu wg Waszych opinii.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam:)

PS. Do drosophilia: nie wielkością mierzy się jakość ;;;;))))

mr.magoo

New member
zobacz też i model KDL 32S4000 bo moim zdaniem jest lepszy i mniej więcej w tej samej cenie ( minimum 1,8 tyś.). Posiada Bravia Engine, jedno więcej wejście HDMI czy Virtual Dolby Surround. Oczywiście lepszy byłby S5500 ale to już 2-3 stówki więcej.

Co do L4000 to jest nie drogi ma HD Ready, HDMI też się znajdzie więc podłączyć też się da. Jak na cene to ładnie gra ;)

Do góry