Co myslicie o kamerze SONY HDR SR10

lukaszooo79

New member
Szukam kamery. Moze ktos mi doradzi. Jezeli chodzi o kwote to cena tego modelu czyli okolo 3000PLN jest maksymalna jak na moja kieszen. Moze jest na reynku jakas inna kamera ktora mozna by kupic w zastepstwie tej sony?

Gucio50

New member
Bez reklam
lukaszooo79 napisał:
... ... chodzi o kwote to cena tego modelu czyli okolo 3000PLN jest maksymalna jak na moja kieszen... ...

To bardzo dobra kamera, ma wbudowany aparat fotograficzny 10.2 MPix z lampa błyskową. ;)

Jedyny mankament wg mnie to brak wizjera. To jest wada zwłaszcza w słoneczne dni. Wtedy naprawdę nic nie widać na uchylnym ekraniku. :p

SR11 z większym dyskiem i wizjerem kosztuje 10000zł drożej. Rozważ zakup wpłata 3000 i 10 razy rata po 100zł :confused:

trops55

Member
Gucio50 napisał:
To bardzo dobra kamera, ma wbudowany aparat fotograficzny 10.2 MPix z lampa błyskową. ;)

Jedyny mankament wg mnie to brak wizjera. To jest wada zwłaszcza w słoneczne dni. Wtedy naprawdę nic nie widać na uchylnym ekraniku. :p

SR11 z większym dyskiem i wizjerem kosztuje 10000zł drożej. Rozważ zakup wpłata 3000 i 10 razy rata po 100zł :confused:
Podajesz nieprawdziwe dane. Ten model może robić zdjęcia o rozdzielczości 4 megapikseli , 3 megapikseli w trakcie nagrywania.

Gucio50

New member
Bez reklam
trops55 napisał:
Podajesz nieprawdziwe dane. Ten model może robić zdjęcia o rozdzielczości 4 megapikseli , 3 megapikseli w trakcie nagrywania.

Rzeczywiście pomyliłem się :confused: :p , to kamery 11 i 12 mają 10.2 Mpix

Ostatnia edycja:

Huzar

New member
lukaszooo79 napisał:
Szukam kamery. Moze ktos mi doradzi. Jezeli chodzi o kwote to cena tego modelu czyli okolo 3000PLN jest maksymalna jak na moja kieszen. Moze jest na reynku jakas inna kamera ktora mozna by kupic w zastepstwie tej sony?

Witam,

SR10 to młodszy brat kamer SR11 i SR12, specyfikację znajdziesz na stronie sony a poniżej testowy materiał z tej kamery:

http://www.megaupload.com/?d=YG8PI5VC
http://www.megaupload.com/?d=IYP4VMCJ

Jak na taki mały sensor wyniki w dobrym świetle są rewelacyjne.

W tej cenie możesz też spokojnie sprowadzić sobie ze stanów SR11 czy SR12.

Ostatnia edycja:
Do góry