co kupić dylemat

adam-and1

New member
Witam, jestem tutaj nowy - z góry przepraszam za błędy - ale do rzeczy, jutro chcę kupić Telewizor 40" lub większy. mój budżet to 3000zł chcę kupić możliwie najlepszy sprzęt w tej cenie.

Obowiązkowo full HD - min. 200hz , odtwarzanie przez usb,kartę pamięci, dysk hdd: filmów, muzyki, zdjęć, min .3 xHDMI, internet (LAN) może ale nie musi być WiFi, DLNA,

do tej pory myślałem nad :
Sony KDL-40EX720,

Samsung D6500 ,

lub ewentualnie Plazmę panasonica :

Panasonic TX-P42G30E

nie wiem co wybrać .. proszę WAS o pomoc - użytkowników o wypowiedź - o radę co lepsze jakie wady samsunga jakie wady sony etc. a może warto kupić coś innego ???

FuLL HaDe

New member
Bierz Soniacza nie pożałujesz. Samsungi mają zbyt " bajkowe " wręcz nienaturalne Kolory a plazma zżera zbyt dużo prądu. Sam posiadam kdl 40hx800 200hz. Jestem Baaardzo zadowolony. Tylko moja rada : kupuj w salonie sony dadzą Ci 5 lat gwarancji a w sklepach pokroju euro tylko 2 lata. I jeszcze 1 w tej cenie nic lepszego niż sony nie dostaniesz. Udanych zakupów życzę ;)

tdx

New member
Bez reklam
Bierz Soniacza nie pożałujesz. Samsungi mają zbyt " bajkowe " wręcz nienaturalne Kolory a plazma zżera zbyt dużo prądu. Sam posiadam kdl 40hx800 200hz. Jestem Baaardzo zadowolony. Tylko moja rada : kupuj w salonie sony dadzą Ci 5 lat gwarancji a w sklepach pokroju euro tylko 2 lata. I jeszcze 1 w tej cenie nic lepszego niż sony nie dostaniesz. Udanych zakupów życzę ;)

pod warunkiem że oprócz tego TV masz w planie zakup odtwarzacza multimedialnego :)

Na poważnie wszystkie Twoje typy są dobre
Samsung będzie najbardziej multimedialny i ładny obraz (szklana matryca) ok 3100zł i w zestawie 2 pary okularów
Sony LED z matową matrycą + FHD3D - 3000zł + 1szt okularów
Panas - najbardziej naturalny obraz świetne kąty (+5lat gwarancji) - (najwięcej pali i trzeba trosze bardziej uważać na powidoki) ok 2900zł

Kirek50

Moderator
Bez reklam
tak ?? a o czym ??

dział zatytułowany jest "sprzęt"

Wystarczy tylko zapoznać się pobieżnie z forum. W tytule tego działu napisano wyraźnie: "SprzętWszystko związane z HDTV oprócz wszelkiego rodzaju wyświetlaczy. Za umieszczanie wątków o LCD, plasmach itp, z miejsca będą bany! Odpowiednie działy znajdują się w kat. VIDEO!"

Proste?

Do góry