Cienki amplituner do sypialni

Kubowy

New member
Witam Panowie. Proszę o poradę. Posiadam małe kolumny Jamo S602, które chciałbym postawić sobie w sypialni, na przeciwko łóżka. Jaki sprzęcik polecalibyście w rozsądnej cenie aby podłączyć pod te kolumienki. Wiadomo, że miałyby służyć głównie do słuchania radia ewentualnie dźwięk z TV. Chodzi też o to aby nie była za wysoki żeby zmieścił się w półce komody.

Z góry dziękuję za sugestie.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Może Cambridge Audio Sonata AR 30 (version 2) to amplituner o bardzo fajnym i muzykalnym dźwięku ciepłym i nasyconym ,oprócz tego ma ładny wygląd ,dostępny w kolorze czarnym i srebrnym ,mi srebrny się bardziej podoba wygląda bardziej elegancko - kosztuje 1579zł , ale można znaleźć taniej
Ma też małe wymiary 270x285x67 mm

Jest też model Sonata 30+ wyposażony w tuner DAB ,radiofonia cyfrowa już ruszyła w Polsce ,sygnał jest dostępny w okolicach Szczecina , Warszawy ,Katowic więc jeżeli jesteś z tamtych okolic warto pomyśleć przyszłościowo

Ostatnia edycja:
I

irek6311

Guest
Pioneer VSX-S310 lub VSX-S510 < niskie /zgrabne i grają nie gorzej od pełnowymiarowych braci .

I

irek6311

Guest
mors111 co stoi na przeszkodzie by dokupić jeszcze 3 i sypialnie dyskretnie nagłośnić ;)

Kubowy

New member
Dzięki za wstępne sugestie :) dodam tylko, że źle troszkę sformułowałem tytuł. W sensie "cienki" miałem na myśli typu slim. Szukam ampli stereo. To ma być tylko na potrzeby małych dwóch kolumienek. Sprzęt do "walenia" mam w sygnaturze :)

Jedyne co znalazłem do tej pory to coś takiego: Marantz SR5023 tylko wolałbym w kolorze czarnym, żeby całośc pasowała. Jamo S602 są w kolorze black piano

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Może bardziej wyjaśnij o co chodzi. Czy musi to być amplituner stereo czy może wystarczy sam wzmacniacz? Radio masz przecież w amplitunerze KD. Jaka wysokość Cię interesuje? Jesli chodzi o słuchanie radia to masz w KD takie coś jak druga strefa ( zone 2) i podłączasz pod kolumny w drugim pokoju.

Kubowy

New member
Chodzi mi o zwykły amplituner w stereo do osobnego pokoju. Wiem, że w denonie X-2000 mam drugą strefę ale nie mam możliwości podłączenia jej z salonu, który znajduje się na dole chaty.

Znalazłem jeszcze coś takiego Marantz Melody Media MCR 510

CORTEZ

New member
Sprzęt jak najbardziej ok, mam model 610, ale musisz pamiętać o tym, że masz jednak ograniczoną funkcjonalność: po pierwsze brak napędu CD, po drugie brak tunera FM - jak nie masz sieci zostaje Ci wyłącznie zewnętrzna pamięć flash. Poza tym jest niższy i super gra (jak na swoje gabaryty)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widzisz, to sie troche spozniles. Sprzedalem wlasnie NA7004, do tego kupilbys najtanszy wzmacniacz stereo np.Marantza i mialbyc swietne brzmienie w stereo, jednoczesnie przy zachowaniu pelnej multimedialnosci. Tyle ze mialabys dwa klocki. Moze ciut wiecej miejsca, ale za te pare centymetrow wiecej dostalbys dobrej klasy brzmienie.
Jezeli to ma byc urzadzenie tylko do stereo, to kupilbym wzmacniacz i wycisnal z tych kolumn wszystkie soki, do tego maly, zewnetrzny tuner radiowy (internetowy), np. u kolegi HQ150, ma akurat do sprzedania i po sprawie.
Jezeli mimo to chcesz w jednym klocku, to z wymienionych bralbym NR15/16XXX. To bylby taki kompromis, jest dobry w stereo, dobrze oceniany, ale typowym wzmacniaczem nigdy nie bedzie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Chodzi mi o zwykły amplituner w stereo do osobnego pokoju. Wiem, że w denonie X-2000 mam drugą strefę ale nie mam możliwości podłączenia jej z salonu, który znajduje się na dole chaty.

Znalazłem jeszcze coś takiego Marantz Melody Media MCR 510

CA bedzie odpowiedni..

Do góry