Chord Clearway Streaming

M.

hdtv.com.pl
Interkonekt Chord Clearway Streaming to przewód, który uzupełnia serię Clearway, sprawiając że jest ona jedną z bardziej kompleksowych linii na rynku.

chordco-clearway-stream.png
chord.co.uk​
Chord Clearway Streaming korzysta z czterech par, niezależnie ekranowanych przewodników OFC, o wysokiej przepustowości. Dodatkowo pod płaszczem zewnętrznym zamontowano osłonę, zoptymalizowaną pod kątem dalszej ochrony przed zakłóceniami o wysokiej częstotliwości. Kabel zakończony jest wtykami RJ45 Chord typu slim, w których elementy styczne zostały pokryte złotem.

Wybrane cechy interkonektów streamingowych Chord Clearway przedstawiają się następująco:
  • Złącza typu slim
  • Przewodniki High-speed OFC o wysokim współczynniku czystości
  • Ekranowanie sparowanych przewodników
  • Dodatkowy ekran na całej konstrukcji
  • Izolacja o zoptymalizowanej gęstości
  • Pozłacane złącza wtyków
  • Ocynkowanie złącz
  • System zacisku Non-compression
  • Dostępne w długościach: 0.75m, 1.5m, 3m, 5m, 10m, 15m oraz 20m

Ceny zaczynają się od 439pln.

Informacje na temat przewodów Chord Clearway Streaming można znaleźć także na stronie chord.co.uk

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pamiętam na któryś targach AS, jak gość wyśmiewał drogie kable RJ45 i przy okazji wiele aspektów całej branży, długo analizował w swoim wykładzie i trzymał w niepewności, bo kazdy chciał w końcu poparcia w brzmieniu, no i odpalił po długich analizach playlistę i wszyscy zamarli, dla mnie to był wówczas najlepiej brzmiący pokój audio i żadne Sonusy, Bowersy z wijącymi się kablami grubości Pytona, nie zrobiły wówczas na mnie takiego wrażenia, zresztą nie tylko na mnie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja mam AQ Cinnamona "eternetowego" i toże :) jestem zadowolony i więcej nie dam na tego typu kabel.. Dla mnie i tak cdik gra lepiej, jest głębiej, namacalniej, z większą dynamiką i z większym dociążeniem średnicy, lepsza separacja instrumentów, a wokal przyjemniejszy i mniej wchodzący na pierwszy plan, choc niektórzy to lubią. Niestety płyty kosztują i to jest widoczne niemalże z miesiąca na miesiąc.
Ale streaming ma pewne plusy i do tego się przyznałem, że byłem w błędzie, jest to pomocne urządzenie, można wiele posłuchać tego co nie ma na płytach, plus posłuchać tego co się chce kupić, zanim to się uczyni.

Do góry