chce plazme Panasonica, ale ktora

despertador

New member
Witam serdecznie
czytam i czytam i już wiem! chce plazme Panasonica! tylko nie wiem ktorego :sad: Pokoj 18m2, widz oglada z 4m, slonce z lewego boku. Sygnal: glownie kablowka. Nic nie rozumiem z tych waszych komponentow, kabli takich czy siakich - brrr czarna magia.
Poratujcie odpowiedzia: ktory Panas nalepiej sie nada? budzet to 5-7k

pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Najlepiej kup - Panasonica 42 PV 600.
Jesli nie spełni Twoich oczekiwań - to znaczy ,że żadna nie będzie dobra.
Prezentacja w domu i sam sprawdzisz wszystko najlepiej.
Przy Twoim budżecie - wejdzie tylko 42 PV 60 .
Przy 4 metrach - i kasie , zupełnie wystarczy.
Ma stać - czy wisieć ? - bo w cenie 6699 nie ma podstawy.

pozdrawiam

Romanoff

New member
Szanowny KIki ma rację, przy Twoim budżecie to musi być PV60.Tylko mała rada, jak będziesz kupował zapytaj sie o możliwośc wymiany na mniejszy/większy, bo wcale nie jest powiedziane ze w Twoim przypadku (odległ.4m), nie bedzie lepsza 37".Zawsze sie lepiej zabezpieczyć;)

despertador

New member
Wielkie dzięki za te krotkie i konkretne odpowiedzi. Nie ukrywam, że po wielogodzinnych i wielodniowych studiach tego forum, Wasze odpowiedzi utwierdzają mnie w moim laickim przekonaniu jakie miałem już wcześniej. Moje zastanowienie budzi tylko klasyczne poznańskie podejście: czy nie mozna by taniej? bo skoro generalnie sygnał z kablówki to największa "padlina" (tak zrozumiałem z lektury różnych innych wątków), to po co kupować za grube pieniądze bardzo dobry TV, skoro na takim sygnale nie wyciągnie się lepszej jakości niż na tańszym modelu np. PA50, PA60 czy innych.
Czy w tym świetle podtrzymujecie swoje zdanie?

pozdrówki
:?:

kiki
pytasz stać czy wisieć?
hmm...
myslę, że jednak stać, przynajmniej można by coś pod nim postawić

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nowy66

New member
despertador napisał:
... to po co kupować za grube pieniądze bardzo dobry TV...

Witam krajana :)

Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje. Solidnie bym sie zastanowił nad opcją jednak PV60 (nie PA60 ani nie PV600) To taki złoty środek (brrrr nie lubie tego okreslenia, ale pasuje jak ulał). Rozmiar to inna sprawa.

Po wejściu na rynek niemiecki Premiere HD pojawiły się problemy przy przekazie sat do odbiorników nie spełniających wymagań HD ready (a PA60 nie spełnia - inna rozdzialczość). Lepiej tego uniknąć. Mówię o przyszłości (optymistycznie 3-5 lat) - ale głupio by było. Jestem na bardzo podobym etapie, ale ciut wyżej zastanawiam się nad FullHD czy też "tylko" HD Ready, i .... te same wątpliwości.:D

pzdr

PAZ

New member
Jeżeli tylko Twój budżet to wytrzymuje to oczywiście PV60 a jako argument(y) niech posłuży cały wątek o PV60.Jeżeli ma stać to pamiętaj przy zamawianiu o podstawie bo nie ma jej w komplecie.

kaytek

New member
Panasonic TH-42PX600EN / Pytanko

kiki napisał:
witam
Najlepiej kup - Panasonica 42 PV 600.
Jesli nie spełni Twoich oczekiwań - to znaczy ,że żadna nie będzie dobra.
Prezentacja w domu i sam sprawdzisz wszystko najlepiej.
Przy Twoim budżecie - wejdzie tylko 42 PV 60 .
Przy 4 metrach - i kasie , zupełnie wystarczy.
Ma stać - czy wisieć ? - bo w cenie 6699 nie ma podstawy.

pozdrawiam

Widze ze jast Pan Profi w tym fachu, mam Prosbe

POMOCY !!!!!!!!

Jak wejść w menu serwisowe Panasonica TH-42PX600EN
Bardzo mnie to interesuje bo mozna podobno tam zobaczyc ilosc przepracowanych godzin.

Zaznaczam ze pilot jest inny jak w modelu TH-42PV60E

Zgory dziekuje i pozdrawiam

E- mail boruta@kaziu.de

Do góry