Ceny Philipsów

Spamik

New member
Widziałem dzisiaj w Saturnie, stojące obok siebie dwa LCD Philipsa 37"
[1] 37PF9830
[2] 37PF9866 (nie jestem w stu procentach pewien oznaczenia, ale obydwa wyglądały identycznie.
Oba kosztowały po 15 kawałków.
Pierwszy ma matrycę 1920x1080, a drugi 1366x768.
Wnioski:
1. Już wcześniej zastanawiałem się nad wysokością ceny tego pierwszego. Myslałem,że za matrycę. Dzisiaj, gdy zobaczyłem ten drugi w tej samej cenie, pomimo że matryca gorsza, to zbaraniałem. Za co ten Philips woła takie pieniądze ?
Samsungi, czy LG, z takimi rozdielczościami matryc, o wielkości 40, czy 42", kosztują 10 tys. lub mniej.
2. Matryce Philipsa maja poważny mankament. Przy oglądaniu z lekkiego ukosa, czerń jest niebiesko-fioletowa. Samsungi nie mają tej wady !

Byłem napalony na tego Phil'a 9830, ale w związku z powyższym zastanawiam się nad celowością jego zakupu.

Poza tym, czy warto dopłacać za matrycę o rozdzielczości 1080 ?
Jeżeli ktoś porównywał dwa LCD-ki tej samej marki o róznej rozdzielczości matrycy 1080 i 720, to proszę o przekazanie spostrzeżeń.

Pozdrawiam
Spamik

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
No ja mam kilka spostrzeżeń, Philips ma fiolet, a Samsung ma manierę zaciemniania, a mianowicie tam gdzie są cienie jakieś na obrazie to Samsung potrafi tak pokazać obraz, że nie widać nic w cieniu, to samo tyczy się jasnych obiektów.

Porównując full HD i HD ready, nie dostrzegam jakiejś powalającej różnicy, każdy musi sam sprawdzić tą kwestię.

Wybierając Samsung lub Philips, brał bym Samsunga

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
często sie tak dzieje ,że wcześniejsze zakupy są znacznie droższe . Więc zdziwienie budzić może wysoka cena. ALe nowe technologie o większych możliwościach znacznie przyśpieszaja zmniejszajac cenę.
Wszystkie wątpliowści rozwiewają porównania.
Nic nie zastąpi Twojego kontaktu .
Philipsy maja taka przypadłość - katy boczne fatalne.
W tej klasie znacznie lepiej grają :
Sharp GD 7
Loewe Xelos
pozdrawiam

Do góry