Cechy telewizora firmy Sony X9305C -- w skrócie.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Można już zapoznać się bliżej z serią telewizorów 4K firmy Sony o symbolu : X9305C , która występuje
w dwóch wielkościach przekątnych ekranu tj. 65" i 55 " . Podświetlenie niestety "krawędziowe"
w przeciwieństwie do serii X94C o wielkości przekątnej 75" , gdzie podświetlenie jest "pełne".
Więcej na stronie :

Sony X9305C : TV 4K Edge LED, TriLuminos, Xtended Dynamic Range, Motionflow 1200, Android TV | HDfever

Dostępność planowana jest w kwietniu 2015 r.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślę że dla tego edge bo cena byłaby wyższa a ludzie jednak patrzą na cenę i niestety mało kto by kupił taki tv skoro Samsung czy inne firmy byliby znacząco tańsi,...

Czyli z tego wychodzi że tych X to będzie trzy modele jeden 75 calowy z full led i dwa modele ( 55/65 cali) tylko jeden z głośnikami tymi większymi i większy gabarytowo i z głośnikami mniejszymi - mniejszy gabarytowo - oba edge led.. czy coś pokręciłem?

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Telewizor firmy Sony KD-65X9305C jest dostępny . Na początek cena jego to 19199.00 zł .
No cóż poza zasięgiem finansowym , takie jest życie . Ile wyniesie za rok , o ile model ten będzie dostępny .

accu

vvv

Well-known member
Bez reklam
Co będzie za rok to nikt nie wie !
Byłem w SC i jestem bardzo ROZCZAROWANY !
Lepiej kupić model z minionego roku i zapłacić wiele mniej !
Nie jest tak szalona różnica w obrazie aby PŁACIĆ tyle tysięcy więcej !
Pewnie wsparcie programowe będzie lepsze ale to dalej nie jest jeszcze
Wart wydania prawie 20k zl !
Czyli dalej MAM swojego PHILIPSA i czekam co będzie ?!
Za Taką cenę na pewno NIE KUPIĘ SONY !!!
Jutro idę do MM i zobaczę jak wypada Samsung 9000 ?!
Widzę że jeszcze nie czas na 4 K jak pisał accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz z tymi różnicami i nie tylko w tv to pojęcie względne, ja myślę i tak sobie tłumaczę że to wszystko zależy od zasobności portfela naszego zależy jak oceniamy dany produkt.. i czy on jest wart ceny czy też nie...

vvv

Well-known member
Bez reklam
Lolek co TY p.... wydaj 20k zł i masz wielkie G....
Idz do SC i zobacz nowe modele ,sprawdz na penie w 4K i zobaczysz co to jest !!!!
Jak mam wydac 20 .000 tysięcy złotych na BADZIEWIE to będę oglądał wszystko co nowy model
Nan oferuje ! Widziałem nowy model i bez rewelacji do starego (w obrazie) i dla tego napisałem że
Warto pomyslec o modelu z minionego roku bo te zmiany są nie warte 5-8 tyś zł
PS.
Wiem że jesteś fanem Sony ale Miiej oczy otwarte !!!!!!!!!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To nie ma nic wspólnego że jestem fanem Sony - jestem z zupełnie inych powodów fanem tej firmy... ... jak trzeba piszę źle co nie raz pisałem a jeśli coś mi się podoba to piszę dobrze. Jeśli ten tv jest na poziomie takim jak jego poprzednik to dla wielu ten tv z ubiegłego roku był to bardzo dobry tv.. testy, nagrody, plus to co ja sam w sklepie sprawdzałem i nie na zasadzie że popatrzyłem się na niego przez 10 min tylko kilka godzin się bawilem w SC na swoich filmach .. jaki będzie ten model zobaczę w lipcu albo w sierpniu zapewne się również i tym modelem pobawię.. co nie zmienia faktu że chcąc kupić tej klasy tv i dać mniej jak powiedzmy 19 tys za 65 cali na wejście to trzeba inne tv kupić ... i to się nie zmieni..
....i nie daj Bóg żeby tyle ten tv kosztował co napisałeś...

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
To nie ma nic wspólnego że jestem fanem Sony - jestem z zupełnie inych powodów fanem tej firmy... ... jak trzeba piszę źle co nie raz pisałem a jeśli coś mi się podoba to piszę dobrze. Jeśli ten tv jest na poziomie takim jak jego poprzednik to dla wielu ten tv z ubiegłego roku był to bardzo dobry tv.. testy, nagrody, plus to co ja sam w sklepie sprawdzałem i nie na zasadzie że popatrzyłem się na niego przez 10 min tylko kilka godzin się bawilem w SC na swoich filmach .. jaki będzie ten model zobaczę w lipcu albo w sierpniu zapewne się również i tym modelem pobawię.. co nie zmienia faktu że chcąc kupić tej klasy tv i dać mniej jak powiedzmy 19 tys za 65 cali na wejście to trzeba inne tv kupić ... i to się nie zmieni..
....i nie daj Bóg żeby tyle ten tv kosztował co napisałeś...
A gdybyś tak bardziej MERYTORYCZNIE coś napisał :)
Bo jakoś nic nie skumałem ?

vvv

Well-known member
Bez reklam
Ale co masz na myśli? Dlaczego poprzednik był dobrym tv?
Jak oglądałem materiał z pena na starym modelu i nowym z tego roku to powiem że pika miała
Smugę i wcale nie małą ale jak napisałeś pewnie trzeba przynieść kolejne materiały !
Tak sobie myślę że warto było by wybrac się do Warszawy i spotkać się z Tobą abys coś doradził !
Co o tym myślisz ???

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie ma sprawy możemy kiedyś się spotkać żadnym znawcą nie jestem ale to co mogę to chętnie pomogę ... na priv cos Ci wyslę..

accu

New member
Bez reklam
Jak oglądałem materiał z pena na starym modelu i nowym z tego roku to powiem że pika miała
Smugę i wcale nie małą ale jak napisałeś pewnie trzeba przynieść kolejne materiały !
Tak sobie myślę że warto było by wybrac się do Warszawy i spotkać się z Tobą abys coś doradził !
Co o tym myślisz ???

Witam uprzejmie,

Moim skromnym zdaniem :|nie masz racji pisząc , że telewizor firmy Sony KD-65X9305C ma
nie najlepszą jakość obrazu . Ja uważam , że należy się dokładnie zapoznać z
instrukcją obsługi tego modelu . Następnie "rozgryźć" dogłębnie menu główne telewizora , tj . ustawienia
poszczególnych parametrów obrazu i dźwięku ,
bowiem jest ono zupełnie nowe , oraz interfejs również jest nowy , zupełnie inny niż w modelu z ubiegłego roku .
Standardowy tryb obrazu jaki się pojawi po włączeniu i wstępnym zaprogramowaniu telewizora nie oferuje przecież najlepszego obrazu i dlatego należy wypracować sobie ustawienia
parametrów obrazu w trybie własnym. Personel sklepu również nie jest przygotowany do
fachowej obsługi tego telewizora , bo to jest zupełna nowość . Takie jest moje skromne
zdanie na dzień dzisiejszy . Ja do pierwszego oglądu tego telewizora "live" przygotuję się cokolwiek
teoretycznie , żeby samemu wiedzieć co i jak ustawiać:| , nie prosząc o pomoc personel sklepu .

BTW , firma Sony wydała już do pierwotnej fabrycznej wersji oprogramowania dwie nowe wersje aktualizacji
oprogramowania , druga nowa wersja aktualizacji oprogramowania : v2299 z dnia 16-06-2015 r. wprowadza między innymi poprawki : poprawiona jakość odtwarzania filmów z USB , oraz większe możliwości telewizora . Przypuszczam , że telewizor , który testowałeś nie miał wgranej ostatniej wersji
aktualizacji oprogramowania , :neutral: bo był już w drodze do magazynów w Polsce .
accu

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Moim skromnym zdaniem :|nie masz racji pisząc , że telewizor firmy Sony KD-65X9305C ma
nie najlepszą jakość obrazu . Ja uważam , że należy się dokładnie zapoznać z
instrukcją obsługi tego modelu . Następnie "rozgryźć" dogłębnie menu główne telewizora , tj . ustawienia
poszczególnych parametrów obrazu i dźwięku ,
bowiem jest ono zupełnie nowe , oraz interfejs również jest nowy , zupełnie inny niż w modelu z ubiegłego roku .
Standardowy tryb obrazu jaki się pojawi po włączeniu i wstępnym zaprogramowaniu telewizora nie oferuje przecież najlepszego obrazu i dlatego należy wypracować sobie ustawienia
parametrów obrazu w trybie własnym. Personel sklepu również nie jest przygotowany do
fachowej obsługi tego telewizora , bo to jest zupełna nowość . Takie jest moje skromne
zdanie na dzień dzisiejszy . Ja do pierwszego oglądu tego telewizora "live" przygotuję się cokolwiek
teoretycznie , żeby samemu wiedzieć co i jak ustawiać:| , nie prosząc o pomoc personel sklepu .

BTW , firma Sony wydała już do pierwotnej fabrycznej wersji oprogramowania dwie nowe wersje aktualizacji
oprogramowania , druga nowa wersja aktualizacji oprogramowania : v2299 z dnia 16-06-2015 r. wprowadza między innymi poprawki : poprawiona jakość odtwarzania filmów z USB , oraz większe możliwości telewizora . Przypuszczam , że telewizor , który testowałeś nie miał wgranej ostatniej wersji
aktualizacji oprogramowania , :neutral: bo był już w drodze do magazynów w Polsce .
accu
Pewnie masz Rację
Trzeba do tego podejść***na spokojnie i lepiej się przygotować ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bez wątpienia troszkę trzeba będzie się nim pobawić i zapoznać się ze wszystkimi ustawieniami plus nowe oprogramowanie wgrać i wtedy testować na swoich materiałach... grunt to spokój. :)

Do góry