Bzyczenie p50st50

hasereq

New member
Wiem, ze może temat powielony, ale dwa dni temu dotarła do mnie nowy panasonic p50st50e.
Jestem bardzo zadowolony z telewizora oprócz tego bzyczenia. Przy jasnych scenach, wyswietlanych obrazach telewizor troche bzyczy. Czy ten problem zniknie, czy to wada? Reklamowac?

bartecki

New member
na jakich ustawieniach masz tv (kontrast, jasność, czy tryb normalny)?
ja mam P50ST50 od wczoraj i nie zaobserwowałem jeszcze bzyczenia za to obraz HD żyleta nawet z naziemnej cyfrowej.

facir

New member
Mam od wczoraj nie bzyczy, tak że podejrzewam że jest to jakaś wada montażowa, prawdopodobnie źle przykręcone płytki z elektroniką i cewki wywołują rezonans, ewentualnie za mało kleju. Już nie pamiętam dokładnie ale chyba w wątku o modelu G30 bo i taki też miałem, ktoś rozwiązał ten problem montując na ścianie za tv styropian, ponoć pomogło. Ja akurat mam szczęście bo to moja 4 plasma panasa i nic nie bzyczało w żadnym z modeli. No G30 46" na samym początku i na jasnym tle ale bardzo cichutko, także w porównaniu do innych prawie wcale, a po około miesiącu ustało całkowicie.
pozdroall

snapshot

New member
U mnie też bzyczy ale słychać to jedynie z jakiegoś metra a kto normalny ogląda z takiej odległości plaźmiaka 50 cali. A może jestem głuchy...

Do góry