Buforowanie w Smart TV

darus75

Member
Ponawiam temat w osobnym wątku - wcześniej zamieściłem to pytanie w kategorii 'H6400 czy to dobry wybor" lecz pozostało bez echa....
Panowie, mam duży problem z oglądaniem filmów na sieci z CDA.PL i ZALUKAJ.TV. Co 5 lub 10 min pojawia się "buforowanie" i trwa i trwa.....
Muszę w końcu wyłączyć film i włączyć jeszcze raz oraz ustawić film w tej samej minucie w której się zawiesił. Czytałem gdzieś na tym forum, że trzeba DNSa zmienić na 8.8.8.8 - zrobiłem to ale nic to nie pomogło.
Internet mam z UPC, 60mb/s podłączony przewodowo do TV więc tutaj nie upatruję problemu....
Proszę o pomoc, ponieważ oglądanie materiału z buforowaniem staje się niemożliwe....

ramzi84

New member
mam podobnie, co jakiś czas film idzie ok w całości, ale częściej buforuje jak u kolegi i trzeba przeładować stronę, może to są chwilowe zwiechy internetu ? lub problemy z wifi?

darus75

Member
Nie korzystam z wifi - mam podłączony router skrętką UTP. Zresetowałem router od UPC i jest jakby lepiej. Szkoda tylko, że tak mało forumowiczów się odzywa odnośnie tej kwestii - może u innych śmiga to idealnie?

Do góry