Budżetowy TV dla teścia

Darek8x9

New member
hej,

Szukam tv dla teścia z racji tego wymagania będą nietypowe :) Teść chcę wymienić swój lg 42ld420 który ewidentnie zaczyna kończyć swój żywot. TV u teścia pozostaje włączony 20-24h/dobę więc nie będzie miał lekko. Głównie leci sport czasem starre filmy. Jego jedynyym źródłem sygnału będzie tv satelitarna. Myślę, że zmieści mu się tv do ok. 55-58 cali. TV będzie czasem oglądany z kątów do 45 st. Dobrzę żeby całość spięła się w budżecie do 2500 zł. Najważniejsze kryterium z mojego punktu widzenia to bezawaryjność ;)

Pozdrawiam
D

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz dobre modele :
  • Philips 55PUS7956 za 2299 zł
  • TCL 55C735 za 2899 zł
  • Sharp 55EQ6 za 2699 zł

Darek8x9

New member
Dziękuje za opdowiedź Kiki. Jesteś w stanie powiedzieć który z tych trzech będzie najmniej awaryjny? Zastanawiałem się nad TCL, ale słyszałem, że mają słaby serwis. Nie wiew na ile to prawda.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Poczytaj forum a dowiesz się że nie tylko serwis mają słaby, największą bolączką jest oprogramowanie (jedno poprawiają drugie psują) - to raczej nie jest tv dla osoby która chce mieć spokój... To jest tv dla kogoś kto lubi się bawić w ciągłe czytanie i szukanie czegoś nowego na telegramie wgrywanie tego z pena i testowanie co tym razem zepsuli...

conqest

Well-known member
Bez reklam
Philipsa mam w domu i soft jest bardzo stabilny (co prawda mam wyższy model ale nie sądzę i nie czytałem aby w tm modelu były jakieś problemy), co do sharpa nie mam żadnych doświadczeń. Sharp postanowił wrócic na rynek i sam jestem ciekaw jak mu się to uda...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma danych o awaryjności. Ale nie ma też informacji o złych stanach wymienionych modeli.
Ja bym sięgał do potrzeb od TCL 735 z matrycą 144 Hz.

Do góry