Brak wejścia optycznego, tylko SPDIF IN

Duris

New member
Witam,

Panowie, potrzebuję Waszej pomocy. Mianowicie dzisiaj dojechał do mnie zestaw dla córki w postaci 43PUS6501 oraz XBOX ONE S. Wstępnie wszystko odpalone, gra i bucy :)

Ale ... wstępnie nosiłem się również z zamiarem kupna córce do pokoju zestawu LOGITECH Z906. Niemniej na strychu odgrzebałem zestaw z czasów studenckich, tj. Creative Cambridge SoundWorks DTT2500 :) Śmiga cacy więc na początek może być. Może ktoś kojarzy, a jak nie to w skrócie 5 głośniczków, sub oraz konsola sterująca. Niestety zestaw ten pozbawiony jest wejścia optycznego (późniejsze już go miały :-| ), więc bezpośrednio ani XBOX ani Philipsa pod niego podpiąć się nie da. Pytanie: co muszę kupić aby zamienić sygnał z optycznego na SPDIF ? Czy coś takiego Konwerter S/PDIF OPTICAL (IN) -> COAXIAL (OUT) (6376009085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. załatwia mój problem ?

Rafal7

Banned
Problem załatwi, tylko nie wiem czy on obsługuje 5.1, niby zamiana postaci sygnału ale jednak może nie ogarniać 5.1.
Ze stereo nie będzie problemu.

Disto

New member
Bez reklam
Nie widzę powodu żeby nie obsługiwał 5,1. Przecież zamienia to co dostaje na wejściu na to samo, tylko w postaci sygnału elektrycznego na wyjściu.

Do góry