Brak PL aplikacji TV

Timac

New member
Witam.

Kupilem ostatnio TV i nie moge znalesc aplikacji typu VOD, IPLA, IPLEX itd.

Mieszkam w UK i czy czasem nie jest to spowodowane tym ze TV znajduje mi automatycznie angielskie aplikacje a polskich brak.

Moze jest jakies rozwiazanie azebym mogl tez ogladac PL programy?

Z gory dziekuje za odpowiedz:bober:

Refix

Member
Witam.

Kupilem ostatnio TV i nie moge znalesc aplikacji typu VOD, IPLA, IPLEX itd.
Mieszkam w UK i czy czasem nie jest to spowodowane tym ze TV znajduje mi automatycznie angielskie aplikacje a polskich brak.
Moze jest jakies rozwiazanie azebym mogl tez ogladac PL programy?

Z gory dziekuje za odpowiedz:bober:

TAK, to że jesteś w UK jest głównym powodem, ponieważ bez względu na to jaki kraj ustawisz
aplikacje ładowane są na podstawie IP, a że twoje IP jest w bazie dla UK automatycznie ściąga
ci aplikacje w j.angielskim. Miałem to samo, ściągało mi aplikacje francuskie mimo że mieszkam
w polsce. Zmiana IP na inną pulę adresową rozwiązała problem.

pakito4

New member
witam

aby zainstalowac ipla i inne nalerzy zmienic region w smart hub

aby tego dokonac wpisujemy z pilota kod z klawiszy funkcyjnych na dole pilota przewijamy do przodu nastepnie z numerycznych 289i przewijamy do tylu. wyskakuje nam lista krajow wybieramy PL i instalujemy polski region w naszym tv. odinstalowuja sie programy z innych krajow i korzystamy z ipla , wp tv,tvp vod,niestety tvn player i iplex nie mozna ogladac narazie w uk ze wzgledow licencyjnych . przyjemnego ogladania.

rydzyn

New member
Witam,podepnę się pod temat.Posiadam plazmę ps60E6500 i ze względu na brak netu po kablu założyłem neta satelitarnego tooweya i ip mam włoskie bo takie daje usługodawca i niestety nie mogę zainstalować smart huba bo wyskakuje ograniczenie geograficzne(w samsungu powiedzieli że musi być ip polskie).Czy ma ktoś sposób jak to ugryźć.Dzięki za każdą pomoc.

Refix

Member
Rozwiązania tego problemu we własnym zakresie nie znam, ale mając ten sam problem monitowałem
do swojego dostawcy internetu i po zmianie IP z innej puli adresowej aplikacje zaczęły pobierać się poprawnie.

Do góry