Brak HD w You tube tv 48h6400

pakerps1

New member
Witam

Od około półtora miesiąca nie wyświetlają mi się materiały w aplikacji you tube w jakości HD. Wszystko idzie po SD. Mam ten tv około 7 miesięcy i wcześniej nie było takiego problemu. Na pewno to nie kwestia internetu ponieważ mam 30 Mbit po kablu a jak sie połacze po LTE to jest ponad 50 Mbit. Mam najnowsze oprogramowanie tv także to też odpada.
Dziwna sytuacja występuje jeżeli podłączam sie smartfonem po jego sparowaniu i załączam poprzez niego w aplikacji you tube w smartfonie filmy - i o dziwo wtedy tv wyświetla wszystko w jakości HD....

Reset do ustawień fabrycznych robiłem 2 razy ... efekt żaden.

Czy u kogoś występuje podobny problem..??
Czy w takim przypadku dzwonić na serwis aby przyjechał i sprawdził cokolwiek.... ??
Na miescu jak przyjada mogą cos naprawić ??

pakerps1

New member
Przeładować pliki cookies ?? w aplikacji you tube jest taka opcja ?.... w przeglądarce internetowej jest ale w aplikacji ??

pakerps1

New member
a wiec tak sprawa wyglada ... wylogowalem sie , wyczyscilem pliki cookie, odpalam film i ..... pieknie HD idzie, ok wiec nastepnie loguje sie na swoje konto you tub. ... wlaczam ten sam film ... i jakosc SD, podsumowujac.... you tube po zalogowaniu na swoje konto wyswietla mi filmy w jakosci SD ...... prosze o jakies sugestie co mam zrobic w moim przypadku ...?

Seba21

New member
Mam co prawda starszy telewizor LE40C650, więc takich cudów jak pliki cookie nie mam w swoim. Ale czy przez przeglądarkę masz ustawioną opcję na YT żeby odtwarzać w najlepszej jakości?
https://www.youtube.com/account_playback

Nie wiem, może w tych nowszych można wybierać jakość w telewizorze, ale jak nie to rozumiem, że telewizor bierze ustawienia konta takie jak masz przez przeglądarkę ustawione. Zobacz jakie masz tam zaznaczone. Jeśli jednak masz najlepszą to raczej trudno będzie zgadnąć, dlaczego telewizor wybiera gorszą jakość.

pakerps1

New member
a więc po kolejnym dniu zabawy z you tube stwierdzam kolejną nowość....
po założeniu nowego konta you tube wszystko idzie w jakości HD,
po zalogowaniu na moje stare konto you tube (na którym mam mnóstwo filmów) idzie po SD....

czyli wniosek... problemem jest moje konto w you tube... ale dlaczego i jak to możliwe że to ma wpływ na odbiór słabszej jakości filmów.... na potwierdzenie - sprawdziłem na starszym samsungu UE32EH5300 - tu nie ma możliwości usówania plików cookie) --- stare konto - jakośc SD, nowe konto HD ..... ale co to ma do tego... w ustawieniach konta juz logując sie przez komputer na konto youtube nie ma nigdzie aby materiały były wyświetlane w jakiej jakości- oczywiście pomijając możliwość wyboru wtedy jakosci podczas odtwarzania filmu w przeglądarce ..... rozkładam ręce bo szkoda mi mojego starego konta na którym naprawde mam dużo prywatnych filmów ... ;/

Ostatnia edycja:
Do góry