brak dzwieku w tunerzeHD C+ z kinem dcs-370

Del1979

New member
Witam!
To moj pierwszy post na forum wiec prosze nie bic za "glupie pytania" wczoraj zakupilem kino dnowe pioneer dcs-370 posiadam tuner hd z dyskiem z cyfry philipsa, oraz lcd sharp aquos, jak moge podlaczyc ten sprzet zeby dzwiek z tv szedl przez kino a nie przez glosniki w tv. Na ta chwile podlaczylem przez HDMI ale dzwieku brak, czy musze laczyc ten dzwiek dodatkowymi kablami chinch czy moze jakos inaczej?

greg hiszpan

New member
Del1979 napisał:
Witam!
To moj pierwszy post na forum wiec prosze nie bic za "glupie pytania" wczoraj zakupilem kino dnowe pioneer dcs-370 posiadam tuner hd z dyskiem z cyfry philipsa, oraz lcd sharp aquos, jak moge podlaczyc ten sprzet zeby dzwiek z tv szedl przez kino a nie przez glosniki w tv. Na ta chwile podlaczylem przez HDMI ale dzwieku brak, czy musze laczyc ten dzwiek dodatkowymi kablami chinch czy moze jakos inaczej?
jeżeli to te KINO
to jest to niee mozliwe.
musisz mieć przynajmniej jedno wejście cyfrowe: RCA(czarny cinch) lub toslink(wejście na kabel optyczny). możesz co najwyżej uzyskać dzwięk DS(dolby sorround) na niektórych filmach, najczęściej z lat 90.
HDMI słuzy tylko do wyjścia obrazu na TV.
to kino słuzy tylko do odtwarzania DVD z dzwiękiem DD, DTS.

Ostatnia edycja:

Del1979

New member
hehe to mnie pocieszyles:] slabo sie znam na tym i poprostu kupilem cos starego:| niestety nie mam mozliwosci podlaczenia spdif z tunera bo w kinie tego nie mam , mam tylko chincha i sprobuje to podlaczyc analogowo bo wedlug instrukcji do tunera hd jest taka mozliwosc, cos mi sie wydaje ze bede musial zakupic jakis lepszy wzmacniacz bo same glosniki sa w miare okej

Do góry