Gucio50 napisał:
No a projektoey, to dobre do piwiarni w staryn autobusie przy drodze a nie do domowego salonu.
50" czy 60" LCD to już wudatek ponizej 10000 i na raty to raptem 250zł przez 3 lata miesięcznie. Co to za pieniądze, oczywiscie dla prawdziwego HD Maniaka. O jakości LCD i projektora nawet nie warto wspominać.
Też miałem spore uprzedzenia do projektora - zawsze mi się toto kojarzyło z kiespkim kontrastem, szarawą czernią i kolorkami, którym brakowało życia, a po każdej wizycie w MM tylko utwierdzałem się w tym przekonaniu (brak całkowitego zaciemnienia, nie wiadomo ile wyświeconych godzin na lampie, itp.).
Ale kumpel, który w projektorach siedzi od dłuższego czasu, w końcu mnie przekonał do projektora blisko rok temu i od tego czasu tylko jednego żałuję - że nie przesiadłem się na projektor wcześniej.
I tak projektor mi służy do blu-ray'a, x360 i satki HD (głównie sport), a po zwinięciu ekranu na ścianie wisi sobie plazma 42" z przeznaczeniem do TV SD. Jak dla mnie idealne rozwiązanie.
Zakup dobrego projektora 1080p razem z ekranem to jest koszt kilkukrotnie niższy od dobrego LCD/plazmy 60". Oczywiście nie ma co liczyć na smolistą czerń rodem z Kuro, ale ten mankament projektor odbija sobie wielkością obrazu, i to z nawiązką.
I poniżej wklejam porównanie wielkości obrazu pomiędzy 60" a 110"