SierzantHarris napisał:Przed nagraniem filmu ustaw w nero UDF 2.50 i to powinno rozwiązać twój problem.
lorry napisał:Witam .
Nagrałem kilka płyt DVD R dwówarstwowych i żadnej blu ray nie chce odtworzyć , a odtwarzacz DVD nie ma z nimi problemu.To zjawisko dotyczy także w większośći DVDR mojej kolekcji .Co jest tegpo przyczyną co jest blokowane jak to wyeliminować na przyszłość.
lorry napisał:orginalne płyty DVD odtwarza z wyjątkiem jednej która nie ma licencji na wypożyczanie ,tylko reklame. Odtwarzacz nowy od Sony . Żeby było śmiesznie to nagrałem kolejną płyte z koncertem DVD R DL 7 GB. z katalogu video ts i śmiga jak talala obraz żyleta. Widać w tamtych płytach muszą być zakodowane pliki z wyjątkiem menu
DZ_R napisał:Nie znam się na nagrywaniu płytek do odtwarzania przez DVD, więc to najlepszy powód, żebym zabrał głos w tej dyskusji...
Jak robiłem na odwrót - to znaczy chciałem zawartość płytek DVD odtwarzać na komputerze, to najpierw programem DVD Decrypter musiałem odkodowywać zawartość DVD. Jeśli się tego nie dekodowało, tylko przegrywało zawartość DVD na dysk, to ta zawartość niezdekodowana za bardzo (wcale) nie chciała się odtwarzać.
Więc może jak ktoś robi w drugą stronę - zawartość katalogu z VOB-ami chce nagrać na płytkę DVD, to pownien to jakoś z powrotem "zaszyfrować"???
abcaa napisał:Wynik końcowy musi być wypalony jako BDMW. Tylko taki plik będzie czytany przez BR. Nie wszystkie odtwarzacze widzą takie pliki.
lorry napisał:Witam .
Nagrałem kilka płyt DVD R dwówarstwowych i żadnej blu ray nie chce odtworzyć , a odtwarzacz DVD nie ma z nimi problemu.To zjawisko dotyczy także w większośći DVDR mojej kolekcji .Co jest tegpo przyczyną co jest blokowane jak to wyeliminować na przyszłość.
Fakt że nie doczytałem że chodzi o płytki DVD ale nie zmienia to faktu że jeśli chodzi o odtwarzacze BR to należy sprawdzać wcześniej czy czytają BD-R/RW oraz BDMV dla kamer.BoDeX napisał:Nie wypisuj bzdur ....