Bez szans na TV cyfrową!

Santos

New member
Witam!Chciałbym prosić o pomoc w znalezieniu rozwiązania bym mógł sobie pooglądać TV cyfrowej jakości.Mieszkam na takim osiedlu we Wrocławiu,na którym nie ma możliwości umiejscowienia anteny SAT na elewacji lub dachu budynku,w grę wchodzi balkon jedynie ale i tak budynek jest umiejscowiony tak że nie da się ustawić anteny SAT.Zostaje tylko internet,i tu także schody bo nie ma TPSA tylko Dialog a ten nie ma TV cyfrowej w ofercie...:(Więc banalnie i z rozpaczy zapytam!--JEST JAKIś INNY SPOSóB NA SATKEEEE???POMOCY PANOWIE I PANIE!:(

loky

New member
Dołączam się do pytania, mam identycznie i też Wrocław. 0 możliwości zamontowania anteny, okna na północ a dach zakazany :(

Santos

New member
Ehh no to jest nas póki co dwóch hi hi!!Witaj ziomek!Krew mnie zalewa na myśl o deweloperach Wrocławskich!:xNie przemyślane rozwiązania jeśli chodzi o media i tylko jedna opcja od lat-Kablówka!I co z tego że koleś od kabla mówi że ma cudną jakość jak na moim LCD 40 cali HD wygląda to jak kupa!:-(To co mam demo Samsunga oglądać non stop ;-)??Może ktoś coś wymyśli jak nie to zostaje zapytać TPSA może sie da coś zrobić lub czekać pare lat aż provider neta Korbank sie rozwinie i coś rzuci przez net,ale to jest raczej awykonalne.Pozdrawiam!

anti2k

New member
A może dogadać się z którymś sąsiadem i podzielić sygnał z cyfry na dwóch lub trzech ? U mnie na osiedlu ludzie mają tak porobione.

arsenal

Moderator
VIP
Dialog uruchamia ponoć IPTV w tym roku. Oczywiście na 100% bez HD a i z tego co wiem to testowi abonenci nie byli zachwyceni jakością techniczną na zwykłych telewizorach kineskopowych a co dopiero na LCD.

Santos

New member
TPSA próbuje się dogadać z DIALOGiem,może się uda ale co powiecie o LIVEBOX-ie i jakości videostrady?Czytałem że można wykupić pakiet Cyfry+??Czy mają jakies programy w HD,jak nie to ciekawi mnie jakość tej TV.Może ktoś ma?POzdrawiam i dzięki za odpowiedzi!;)

koven

New member
Równie dobrze możesz wykupić abo w cyfrze. Ceny te same, różnica taka, że nie musisz instalować anteny sat. Reklamują jako programy nadawane w jakości DVD. Jak wykupisz odpowiednio drogi pakiet, będziesz miał kilka kanałów HD

Santos

New member
koven napisał:
Równie dobrze możesz wykupić abo w cyfrze. Ceny te same, różnica taka, że nie musisz instalować anteny sat. Reklamują jako programy nadawane w jakości DVD. Jak wykupisz odpowiednio drogi pakiet, będziesz miał kilka kanałów HD
Właśnie o antene temat sie rozbija bo jak pisałem wyżej nie ma możliwości jej instalacji i szukam innego rozwiązania.Pozostaje zaczekać na odpowiedż z TPSA czy możliwy jest montaż i skorzystać z oferty LIVEBOX i videostrady.Jeśli jakość jest taka sama jak piszesz to jestem happy:cool:!No i ta możliwość HD super!Pozostaje jeszcze rozwiązać umowe z providerem netu którą mam jeszcze na rok,pewnie nie będzie łatwo:(. Ehh,same schody.Dzięki za odpowiedzi Panowie!Pozdrawiam!

ernane

New member
kwestia w tym jak bardzo zalezy Ci na tvsat, napisz na PM czy w bloku "panuje" wspolnota czy normalnie administracja.
Sprawa czesto jest do wygrania, bo z jakiej racji zakazuja Ci dostepu do tv sat, a moze Ty masz kaprys miec informacje wczesniej niz w tvn24 czy CNN ;)
zeby nie robic offtopa napisz na priv,

cyfra dsl ma to do siebie ze jak wiadomo kable maja ograniczona przepustowosc, ktora i tak jest zalezna od jakosci lini co jest indywidualne, a pewnosci nie masz jakie kable do Ciebie dochodzą.
Tracisz dostep do masy ciekawych FTA

bladyrs

New member
mam dokładnie ten sam problem... nowy blok,osiedle w wa-wie zero możliwości złapania sygnału z balkonu :( jedynie jeszcze mi pozostaje uderzenie do administracji, ale wątpie żeby pozwolili na montaż anteny na dachu :(

skazany jestem na upc i ich analoga, a przez to nie widze sensu kupowania nowego TV, na którego już dawno mam kasę odłożoną,

pozdrawiam.

lukas

New member
Santos napisał:
Witam!Chciałbym prosić o pomoc w znalezieniu rozwiązania bym mógł sobie pooglądać TV cyfrowej jakości.Mieszkam na takim osiedlu we Wrocławiu,na którym nie ma możliwości umiejscowienia anteny SAT na elewacji lub dachu budynku,w grę wchodzi balkon jedynie ale i tak budynek jest umiejscowiony tak że nie da się ustawić anteny SAT.Zostaje tylko internet,i tu także schody bo nie ma TPSA tylko Dialog a ten nie ma TV cyfrowej w ofercie...:(Więc banalnie i z rozpaczy zapytam!--JEST JAKIś INNY SPOSóB NA SATKEEEE???POMOCY PANOWIE I PANIE!:(

To może TO -
http://www.multimedia.pl/979600a842aad9f81daf2cfc97c59156

pozdr.:hmm:

Klako

New member
Mam podobny problem... również we Wrocławiu :)

Planuje uderzyć do wspólnoty spróbować załatwić montaż na elewacji od podwórka (mieszkam w kamienicy)

w związku z tym (mając nadzieje ze nie bedzie problemu z pozwoleniem) mam pytanie: czy przy odbiorze TV cyfrowej HD długość kabla bedzie miała przełożenie na jakość obrazu? bo bede musiał ze 20-30m go przeciągnąc przez całe mieszkanie i klatke schodowa na zewnatrz.

pzdr

Do góry