BENQ DV3750 - 37" 1920x1080 Full HDTV 1080i

Status
Zamknięty.

Jussi

New member
Bez reklam
A ciekaw jestem czy w ogole warto na to patrzec... Czy ktos widzial jakies testy tego telewizora, opinie czy cos? Ciekawe czy jest to po prostu produkt typu "my juz tez mamy taki telewizor w swojej ofercie"?

Pozdrawiam

tuptus55

New member
Zamierzam kupić ten tv przez Internet na początku lutego tylko na podstawie dokumentacji do niego i dlatego, że BenQ robi dobre produkty do komputerów, miedzy innymi bardzo dobre rzutniki. Poza tym cena poniżej 6000zł za TV LCD 37" z matrycą 1920x1080 jest bardzo atrakcyjna.

Jussi

New member
Bez reklam
Rozumiem ze tym tekstem o cenie ponizej 6000zl chcesz kazdego zainteresowac skad go kupujesz :) Mnie zainteresowales :) Skad bedziesz go sprowadzal i ile bedziesz placil za wysylke (czy moze z ebaya)? (szkoda troche ze nie ma hdmi, jakos mam do tego interfejsu wieksze zaufanie niz do dvi :p )

tuptus55

New member
euro 1080

Nie jest to tajemnica KLIK 1470EUR * 4zł = 5880zł. Koszty wysyłki DHL to 19EUR (76zł). Serwis jest w Polsce :shock: w Zabrzu (adres na stronie BenQ Polska). Rozmawiałem z produkt managerem i powiedziała, że mają zacząć sprzedawać w Polsce ale nie wiedzą kiedy. Bo na razie nie nadążają z produkcją na Niemcy, a w Polsce podobno jest małe zainteresowanie :D bo nie ma co oglądać w HDTV :D . Odesłałem ją na nasz portal, żeby zobaczyła jaki długi jest wątek o tym TV i że wiele osób się zastanawia nad zakupem ale nikt nie chce zaryzykować zakupu przez Internet. Bo 6000zł to jednak jest sporo pieniędzy.
Jak słusznie zauważyłeś brakuje mu HDMI :cry: Na razie to mi nie będzie przeszkadzać bo za źródło sygnału HD robi u mnie blaszak.

Jussi

New member
Bez reklam
Wysylka do Polski tylko 19 EURO ? LOL A ty kiedy masz zamiar go zamowic? Bedziesz pierwszym testerem na forum i pewnie jednym z pierwszych w Polsce :)

tuptus55

New member
Pierwszy w Polsce napewno nie będę, a na forum może. Planuję zakup na początku lutego. Jak go otrzymam napewno napiszę o jego wadach i zaletach.

twkrol

New member
model gs 180 panasa

Mogę ci ten TV załatwić od ręki za 6500zł, w Polsce - Katowice, faktura.
Widziałem go dzisiaj i powiem szczerze, że za tą cenę to wydaje się że warto!
Przymierzam się do kupienia czegoś takiego do domu... i mam teraz dylemat :)

tuptus55

New member
6500zł hmm w necie jest za mniej ale nie na fakturę.
Można go w tych Katowicach zobaczyć i podłaczyć do niego komputer z HD? Trochę się jeszcze wacham pomiędzy BenQ, a Amoi. Ta sama matryca (ten sam model i producent) ale Amoi ma HDMI, ma wbudowane głośniki, ładniejszy design i robią go w kolorze czarnym, a taki bym chciał zakupić. BenQ nie grzeszy wyglądem, jest tylko srebrny i głośniki to dodatkowy wydatek. No ale BenQ jest tańszy.
Nie będę pierwszy na forum z BenQ KLIK

twkrol

New member
Właśnie mi mówili w hurtowni (bo jest tam wystawiony) że wczoraj latał tam jakiś facet z laptopem i sprawdzał tego BenQ'a.
Jak masz laptopa z DVI to można podjechać i spróbować - myślę że nie będą robić problemów.

Pytanie do speców, bo ja nie za bardzo się znam: czy 1080i, czyli interlave ma jakieś znaczenie przy monitorach LCD? Nie wiem: czy będzie migać czy coś takiego?

Status
Zamknięty.
Do góry